13.11.2017 Opnieuw nederlaag voor VCO '72 D1

Vrijdagavond 10 november speelden de dames van VCO’72 om 21.00 uur een uitwedstrijd in Oosterwolde (Fr) tegen DIO. In een sfeerloze hal werd met heel weinig publiek de wedstrijd met 3-1 verloren.

De eerste set was een prooi voor de bezoekers uit Onstwedde. Deze set werd met 21 - 25 gewonnen. In het begin van de tweede set stonden de Onstwedder dames halverwege de set met  9 - 18 ruim voor, maar door slordig spel werd de set door DIO toch nog gewonnen met 25 - 23. De derde en de vierde set werden met respectievelijk 25 - 21 en 25 - 19 verloren.

Het was een zeer matige wedstrijd van beide kanten, waarbij de midaanvalsters van DIO het verschil maakten. Tegen DIO, dat hoog in de competitie staat, had er zeker meer in gezeten. De VCO-dames wisten na afloop ook dat ze slecht gespeeld hadden. Mede door een blessure in de eerste set van Daniek Hilverts had interim-coach Julia Mulder geen mogelijkheden meer om tijdens de wedstrijd nog te wisselen.  Dit laatste was uiteindelijk misschien wel cruciaal in deze wedstrijd. Volgende keer maar iets meer wisselspeelsters mee.

De dames spelen hun eerstvolgende thuiswedstrijd op zaterdag 25 november. Tegenstander is dan VCZ Dames 1 uit Zuidwolde. De wedstrijd begint om 17.00 uur.