22.09.2018 Onstwedder Boys wint van Vitesse '63

Onstwedder Boys is de competitie goed begonnen. De ploeg van trainer Richard Streuding won op Sportpark De Boskamp met 2 - 0 van Vitesse '63 uit Koekange. Bij rust was het 1 - 0.

In de eerste helft is er weinig krachtsverschil tussen beide teams. Harm Visser krijgt in de beginfase de beste kans voor de Boys, maar zijn inzet gaat tegen de lat. Ook de gasten uit Drenthe laten zich niet onbetuigd en komen een paar keer gevaarlijk voor het doel van Rein Koudstaal. Vlak voor rust komt Onstwedder Boys op voorsprong. Harm Visser wordt op de rand van het strafschopgebied aangespeeld, draait bij zijn tegenstander weg en schiet de bal onhoudbaar voor de keeper in het doel: 1 - 0.

Na de rust nemen de irritaties in het veld toe en toont scheidsrechter Brondijk uit Hoogezand een paar keer een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding. Zo krijgen twee spelers van Vitesse '63 geel en verdwijnt ook Gerko Scheper in het boekje van de scheidsrechter. Nick Wagenaar krijgt ook geel na een harde overtreding op het middenveld. Na tien minuten spelen neemt Gerko Scheper een hoge bal prima aan en gaat alleen op het doel van Vitesse af. Scheper weet eenvoudig te scoren en brengt zo de stand op 2 - 0. Ties Bruining ziet kort daarna de keeper van de ploeg uit Koekange te ver voor zijn doel staan en probeert van afstand de bal in het doel te schieten. Zijn inzet komt echter tegen de paal en stuit het veld weer in. Vitesse is in de slotfase  nog gevaarlijk, maar het leidt niet tot doelpunten. Zo blijft het 2 - 0 voor de Boys.

Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen Borger op het programma. In Borger wordt om 14.30 uur afgetrapt.