26.03.2022 Onstwedder Boys wint van Tiendeveen

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Tiendeveen met 4 - 0 gewonnen. Bert Jan Wilzing scoorde namens de Boys een hattrick. Tiendeveen, dat nog geen wedstrijd wist te winnen in deze competitie, blijft door de nederlaag onderaan staan. Onstwedder Boys staat nu op de vierde plaats.

De wedstrijd in het zuiden van Drenthe is zeker niet hoogstaand. Beide ploegen leiden veel balverlies. De thuisclub slaagt er zelden in om in het strafschopgebied van Onstwedder Boys te komen en is dan ook nauwelijks gevaarlijk. Na bijna een half uur spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong. Een voorzet van Gerko Scheper vanaf links wordt door Bert Jan Wilzing in het doel gekopt. 0 - 1 is ook de ruststand.

In de tweede helft kan Onstwedder Boys de score opvoeren. Een voorzet van Harm Visser wordt door Bert Jan Wilzing in de korte hoek getikt: 0 - 2. Op aangeven van Anne Wilzing maakt Bert Jan Wilzing ook het derde doelpunt en dus een hattrick deze middag. Opnieuw is keeper Sander Lubbers van Tiendeveen geklopt. Sem Nieuwenhuis scoort tien minuten voor tijd het vierde doelpunt met een fraai schot vanaf de rand van de 16-meter. De ploeg van trainer Guus Zantinga krijgt ook nog een strafschop, na een overtreding op Sem Nieuwenhuis. De inzet van Harm Visser wordt echter gestopt door Sander Lubbers, waardoor de eindstand 0 - 4 wordt.

Komende zaterdag is Onstwedder Boys vrij. Zaterdag 9 april staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma. In De Krim is DKB dan de tegenstander.

Opstelling: Rein Koudstaal, Elmar Bijl (Nick Wagenaar), Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis, Gerben Meems, Harm Visser (Michel Beikes), Sem Nieuwenhuis, Gerko Scheper, Jarno Sterenborg, Bert Jan Wilzing en Anne Wilzing.
Gele kaart: Glenn Kleine (Tiendeveen)
Scheidsrechter: Dhr. J. de Vries (Ens)