21.01.2023 Onstwedder Boys wint van NWVV

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp met 3 – 1 gewonnen van NWVV en blijft daardoor thuis dit seizoen ongeslagen. Omdat RWF met ruime cijfers van Mussel won, blijven beide teams met 25 punten uit elf wedstrijden de ranglijst aanvoeren.

Bij Onstwedder Boys ontbraken deze middag spits Gerko Scheper en Marcel Paans. Ook bij de ploeg uit Nieuw Weerdinge ontbraken een aantal spelers. Tijdens de laatste wedstrijd in december waren drie spelers met een rode kaart uit het veld gestuurd.

Al na drie minuten spelen is de eerste mogelijkheid voor NWVV. Roy Supèr wordt aan de rechterkant goed vrij gespeeld, maar zijn schot wordt gekeerd door Rein Koudstaal. Even later is het aan de andere kant wel raak. Een voorzet van Gerben Meems wordt door Sem Nieuwenhuis van dichtbij binnen getikt: 1 – 0. Daarna is het spel van de thuisclub nogal rommelig. Er gaat veel fout en de ploeg van trainer Guus Zantinga weet nauwelijks gevaar te stichten. Jarno Sterenborg krijgt wel een kans om te scoren, maar hij raakt de bal verkeerd. Een kopbal van Sven Jaegers uit een corner verdwijnt in de handen van keeper Damy Sinot van NWVV. Ook de bezoekers weten nauwelijks gevaarlijk te worden, maar krijgen in de slotfase van de eerste helft een strafschop als een voorzet door Gerben Meems met de arm van richting wordt veranderd. De strafschop wordt door Peter van Elten via de handen van Rein Koudstaal binnen geschoten: 1 – 1. Een vrije trap van Harm Visser wordt nog door Damy Sinot uit de linkerhoek getikt, waarna het rustsignaal van scheidsrechter Doornbosch volgt.

In de tweede helft loopt het een stuk beter aan de kant van de thuisclub, De bal wordt goed in de ploeg gehouden en de tegenstander weet nauwelijks gevaar te stichten. In het centrum van de verdediging spelen Sven Jaegers en Luc Nieuwenhuis een prima partij. Ook nu weet Onstwedder Boys snel te scoren. Een fraaie pass van Harm Visser komt bij Anne Wilzing terecht, die de bal in de linker benedenhoek schiet. Keeper Sinot is kansloos: 2 – 1. Na tien minuten spelen in de tweede helft wordt het 3 -1, als Gerwin de Wijk de jarige Rutgert Tipker in het strafschopgebied aanspeelt, die vervolgens de bal in één keer in de kruising schiet. In de slotfase is Mart Wilzing nog het dichtst bij een vierde doelpunt, maar zijn schot gaat net naast. Veel extra tijd wordt er niet bijgetrokken door de goed leidende scheidsrechter Doornbosch, waardoor de eindstand 3 – 1 wordt.

Komende zaterdag moet Onstwedder Boys voor de derde keer dit seizoen naar Friesland afreizen. Tegenstander is dan Waskemeeer.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Luc Nieuwenhuis, Sven Jaegers, Gerben Meems, Gerwin de Wijk, Rutgert Tipker, Harm Visser, Sem Nieuwenhuis (Ties Bruining), Jarno Sterenborg (Mart Wilzing) en Anne Wilzing.
Scheidsrechter: dhr. J. Doornbosch (Rolde)
Gele kaart: Luc Nieuwenhuis