18.02.2017 Onstwedder Boys wint van Corenos

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Roodeschool met 2 - 1 gewonnen van Corenos. Bij rust stond de thuisploeg nog met 1 - 0 voor.

In de eerste helft speelde Onstwedder Boys erg matig. Na twaalf minuten spelen komt Corenos op voorsprong. Uit een vrije trap wordt de bal op het doel van de Boys gekopt. Via keeper Rein Koudstaal komt de bal tegen de paal waarna Germen Tamsma de bal eenvoudig binnen kan tikken. Onstwedder Boys is nauwelijks gevaarlijk. Een schot van Rutgert Tipker en een kopbal van Nick Wagenaar over het doel zijn de enige wapenfeiten.

In de tweede helft wordt er beter gevoetbald door de ploeg van Fokke de Jonge. Er is meer inzet en strijd en dat resulteert in twee doelpunten. Een kwartier voor tijd zet Bert Jan Wilzing druk op de laatste man van Corenos, die de bal verspeelt. Wilzing speelt vervolgens zijn tegenstander uit en schiet de bal in de verre hoek: 1 - 1. Even later profiteert Onstwedder Boys opnieuw van geklungel in de verdediging van Corenos. De keeper schiet de bal tegen een medespeler aan, waarna Rutgert Tipker in balbezit komt en met een keurige boogbal het tweede doelpunt maakt. In de slotfase gebeurt er weinig meer en blijven de Boys eenvoudig op de been.

Door dit resultaat staat Onstwedder Boys op de vijfde plek in de competitie met 23 punten uit 14 wedstrijden. Over twee weken wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen De Heracliden.