23.04.2016 Onstwedder Boys wint van Corenos

In Roodeschool heeft Onstwedder Boys zaterdagmiddag opnieuw goede zaken gedaan. Na een 0 - 1 ruststand werd het tegen Corenos 0 - 2 voor de Boys, die door dit resultaat Corenos zijn gepasseerd op de ranglijst en nu op de vierde plaats staan. Het was de derde opeenvolgende uitoverwinning voor Onstwedder Boys.

In de eerste helft zijn  er aan beide kanten wat kleine kansen. Zo krijgen Gerben Meems en Gerko Scheper mogelijkheden om de score te openen, maar beide weten het net niet te vinden. Toch komt Onstwedder Boys op voorsprong. Een vrije trap van Sven Jaegers wordt door Gerko Scheper prima verlengd: 0 - 1.

Na rust krijgt de aanvoerder van Corenos de rode kaart. Eerst krijgt hij geel wegens natrappen en vervolgens zijn tweede gele kaart wegens het beledigen van de scheidsrechter. Corenos wordt ondanks een man minder op het veld wel sterker, wint meer duels en is feller. Rein Koudstaal moet een paar keer handelend optreden en Rutgert Tipker haalt nog een bal van de doellijn.

Tien minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist als Gerwin de Wijk met een mooie pass Robert de Vries bereikt, die de bal in de verre hoek schiet: 0 - 2. Door dit resultaat heeft Onstwedder Boys met nog drie wedstrijden te spelen nog steeds mogelijkheden om de nacompetitie te bereiken.

Komende zaterdag 30 april staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan GEO uit Garmerwolde. De wedstrijd begint om 14.30 uur.