23.09.2017 Onstwedder Boys wint van Boerakker

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag de eerste competitiewedstrijd tegen Boerakker gewonnen. In een aantrekkelijk duel werd het op Sportpark De Boskamp 3 - 1 voor de Boys. Gerko Scheper was met twee goals de gevierde man bij de ploeg van Richard Streuding.

In de eerste helft is Boerakker in het begin de beter voetballende ploeg. Na een kwartier spelen krijgt spits Joey Hummel namens Boerakker de eerste kans. Rein Koudstaal brengt met zijn been redding op de inzet van Hummel. Even later is er een prima combinatie tussen Harm Visser en Gerko Scheper. Het schot van Scheper wordt vervolgens gekeerd door Keeper Ivo de Groot. Vijf minuten voor rust krijgt Gerbrand Spaans aan de linkerkant de bal. Hij schiet de bal hoog richting het doel van Boerakker, waarna de bal in de verre hoek onhoudbaar voor de keeper van Boerakker in het doel belandt: 1 - 0. Onstwedder Boys kan niet lang van de voorsprong genieten, want twee minuten later is het al weer gelijk. Joey Hummel wordt prima aangespeeld door Lucas Dijk en schiet de bal keurig binnen: 1 - 1.

In de tweede helft begint Boerakker sterk. Rein Koudstaal brengt redding op een schot van Willem Pieter Wouda. Wouda krijgt nog een mogelijkheid, maar zijn schot komt tegen de paal en in de rebound stuit Hummel op Rein Koudstaal die opnieuw redding brengt voor de Boys. Aan de andere kant zijn er via Gerko Scheper en Rutgert Tipker kansen voor de Boys. Twee keer redt keeper de Groot in het doel van Boerakker prima. Het spel golft heen en weer, maar het het is Onstwedder Boys dat na een kwartier spelen opnieuw op voorsprong komt. Gerko Scheper omspeelt zijn tegenstander en de keeper en schuift de bal uit een moeilijke hoek in het doel van Boerakker: 2 - 1.

Joey Hummel blijft de gevaarlijkste man aan de kant van Boerakker. Een vrije trap van de spits wordt door Rein Koudstaal onschadelijk gemaakt. Ook Allard Gritter laat een goede mogelijkheid onbenut. Aan de andere kant kopt Scheper uit een corner op de paal en krijgt ook Harm Visser nog een grote kans na een pass van Scheper. Opnieuw redt de Groot namens Boerakker. In de slotfase geeft Onstwedder Boys niets meer weg en scoort Gerko Scheper nog het derde doelpunt voor de Boys: Hij profiteert van een fout in de verdediging en schiet de bal snoeihard tegen de touwen. Even later fluit de prima leidende scheidsrechter Knol uit Gasselternijveen af.

Een uitstekend begin van Onstwedder Boys in de derde klasse C. Komende zaterdag speelt de ploeg uit tegen de Knickerbockers in Groningen.

Opstelling Onstwedder Boys: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Nanne Huiges, Gerbrand Spaans, Gerjan Kruiter, Elmar Bijl, Gerwin de Wijk (Jelle de Vries), Rutgert Tipker, Harm Jan Wilzing, Harm Visser en Gerko Scheper.