30.04.2022 Onstwedder Boys wint ruim van SVBO

Op Sportpark De Boskamp had Onstwedder Boys weinig moeite met tegenstander SVBO. Na een 4 – 0 ruststand werd het 6 – 1 voor de thuisclub. De ploeg uit Onstwedde blijft op de zesde plaats staan in de competitie met nu 32 punten uit 18 wedstrijden.

De uitwedstrijd in Barger Oosterveld eerder dit seizoen hadden de Boys ongelukkig met 3 – 2  verloren. Er viel zaterdagmiddag dus wat recht te zetten. SVBO zit bovendien in een moeilijke fase van de competitie. Vorige week verloor de ploeg met maar liefst 8 – 2 van titelkandidaat Borger. Bij Onstwedder Boys keert Sven Jaegers na een blessure weer terug in de basis.

In de eerste helft is er sprake van eenrichtingsverkeer richting het doel van SVBO. Na vijf minuten spelen kom de thuisclub op voorsprong. Een vrije trap van Harm Visser wordt bij de tweede paal door Sem Nieuwenhuis in het doel gekopt. Keeper Jarno Brands is kansloos. Na een kwartier spelen wordt het 2 – 0. Een voorzet van Anne Wilzing wordt door Gerko Scheper, die helemaal vrij staat, keurig binnen gekopt. Brands is opnieuw geklopt. Het derde doelpunt ontstaat uit een corner. Gerko Scheper wint in het strafschopgebied een duel en brengt Harm Visser in stelling, die van dichtbij weet te scoren. Het enige gevaarlijke moment voor SVBO ontstaat uit een corner, maar de inzet van Niels Eberhard is een eenvoudige prooi voor Rein Koudstaal. Bij Onstwedder Boys moet Gerben Meems, die zich heeft verstapt, het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Rutgert Tipker. Vlak voor rust wordt het ook nog 4 – 0 voor Onstwedder Boys. Eerst redt Jarno Brands prima op een kopbal van Gerko Scheper, maar uit de corner die volgt is Scheper wel succesvol. Scheidsrechter Klompien, die een rustige eerste helft achter de rug heeft, fluit kort daarna voor het einde van de eerste helft.

In de tweede helft weet Onstwedder Boys snel de score verder op te voeren. Een vrije trap van Anne Wilzing wordt door Harm Visser via de onderkant van de lat in het doel gekopt: 5 – 0. Daarna neemt de ploeg van Guus Zantinga wat gas terug en krijgt ook SVBO wat mogelijkheden. Eerst is het Niels Eberhard die alleen voor Rein Koudstaal het doel van de Boys niet weet te vinden, maar na balverlies op het middenveld bij de ploeg uit Onstwedde weet spits Stan Wolbers een snelle tegenaanval wel doeltreffend af te ronden: 5 – 1. In de slotfase komen Ricardo Buitelaar en Bert Jan Wilzing in het veld. Nadat Wilzing eerst een grote kans mist door de bal alleen voor de keeper net naast te schieten, treft hij vijf minuten voor tijd wel doel. Een hoge bal komt via Harm Visser bij de tweede paal terecht, waar Bert Jan Wilzing de bal eenvoudig in het doel kan koppen: 6 – 1.

Komende zaterdag is in Emmen SC Angelslo de volgende tegenstander van Onstwedder Boys. De wedstrijd begint om 14.30 uur. De week daarop staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dan is het laag geklasseerde Nieuw Balinge de tegenstander van de Boys.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Elmar Bijl, Luc Nieuwenhuis, Gerben Meems (Rutgert Tipker), Harm Visser, Gerwin de Wijk, Sem Nieuwenhuis (Ricardo Buitelaar), Anne Wilzing (Bert Jan Wilzing) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. J. Klompien (Groningen)