03.10.2020 Onstwedder Boys wint ruim van Angelslo

Op Sportpark De Boskamp heeft Onstwedder Boys zaterdagmiddag met 7 – 1 gewonnen van SC Angelslo. Op de uitslag viel weinig af te dingen. De gasten uit Emmen lieten defensief veel steken vallen en brachten ook aanvallend weinig.

Vanwege de nieuwe Corona-regels waren er geen toeschouwers welkom op De Boskamp. In de beginfase zijn de eerste mogelijkheden voor de Boys. Rutgert Tipker kopt net naast het doel na een voorzet  van Sem Nieuwenhuis en een schot van Gerwin de Wijk komt in de handen terecht van keeper Jordy Tent. Binnen tien minuten weet de thuisploeg toch de score te openen als Luc Nieuwenhuis op rechts op de rand van buitenspel mag doorgaan en bij de tweede paal Gerko Scheper bereikt, die eenvoudig de 1 – 0 kan maken. Angelslo sticht alleen gevaar bij standaardsituaties en via afstandsschoten. Zo moet Rein Koudstaal na een kwartier spelen redding brengen op een inzet van Rick Zondag. Na een half uur valt Anne Wilzing geblesseerd uit en wordt vervangen door Jarno Sterenborg. Vijf minuten voor rust gaat Gerko Scheper goed door na een uittrap van Rein Koudstaal. Zijn voorzet wordt door Rutgert Tipker bij de tweede paal eenvoudig binnen getikt: 2 – 0. Op slag van rust brengt Angelslo de spanning terug in de  wedstrijd. Dragan Sladakovic neemt een vrije trap, die van richting wordt veranderd en achter Rein Koudstaal in het doel verdwijnt. 2 – 1 is tevens de ruststand.

In de tweede helft krijgt Onstwedder Boys kans op kans. Ook voetbalt de ploeg van trainer Wilbert Arends beter dan in de eerste helft. Na drie minuten spelen schiet Jarno Sterenborg de bal fraai in de kruising en brengt de stand op 3 – 1. Daarna zijn er diverse mogelijkheden voor Onstwedder Boys om de score op te voeren, maar Gerko Scheper, Sem Nieuwenhuis en Sven Jaegers slagen er niet in te scoren. Sladakovic schiet aan de andere kant een vrije trap net naast. Na bijna 80 minuten spelen wordt het toch 4 – 1 voor de Boys. Gerwin de Wijk weet met een bekeken stiftbal de keeper van Angelso te verschalken, nadat deze eerst een aanval van de Boys onschadelijk had gemaakt. Daarna gaat het snel. De ingevallen Berjan Scheper krijgt op links alle ruimte en weet tot twee keer toe binnen een paar minuten Sem Nieuwenhuis in stelling te brengen. Nieuwenhuis, die helemaal vrijstaat, kan zo de 5 – 1 en 6 - 1 binnen schieten. In de laatste minuut kopt Berjan Scheper zelf de 7 – 1 tegen de touwen na een voorzet van Jarno Sterenborg. Scheidsrechter Nijboer fluit hierna direct af.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys uit tegen Borger, dat vandaag met 3 – 0 in en tegen Wildervank wist te winnen. Ook in Borger wordt de wedstrijd zonder publiek gespeeld.