05.11.2022 Onstwedder Boys wint in slotfase

Onstwedder Boys heeft ook de derde thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Gemakkelijk ging dit niet. Tegen Wildervank scoorde Gerko Scheper in de slotfase de winnende treffer. In een wedstrijd die meer spannend dan goed was werd het uiteindelijk 4 – 3 voor de thuisclub.

Bij Onstwedder Boys waren deze middag Arjen Velthuis en Harm Visser niet inzetbaar. Gerben Meems was na twee weken afwezigheid wegens een blessure wel weer van de partij en begon op de bank.

In het eerste kwartier heeft Wildervank het betere van het spel. Onstwedder Boys heeft moeite om in het strafschopgebied van de tegenstander te komen. Na tien minuten spelen lijkt het alsof scheidsrechter Smit niet meer verder kan vanwege een knieblessure. De scheidsrechter wordt weer opgelapt en na een paar minuten oponthoud kan er gelukkig verder gespeeld worden. Het eerste gevaar komt van Wildervank, maar een schot van Ewout Wolf komt recht in de handen van keeper Rein Koudstaal terecht. Na 25 minuten spelen krijgt spits Lourens Huizing namens Wildervank de mogelijkheid om de score te openen, maar ook hij stuit op de keeper van Onstwedder Boys. In de tegenaanval is het wel raak. Een mooie pass van Gerko Scheper zorgt er voor dat Jarno Sterenborg alleen op het doel van Wildervank af kan gaan. Sterenborg schiet de bal in de verre hoek en laat keeper Mark Smid kansloos: 1 – 0. Twee minuten later is het opnieuw raak als Sem Nieuwenhuis een voorzet van Anne Wilzing bij de eerste paal hard tegen de touwen schiet: 2 – 0. Opnieuw is de keeper van Wildervank kansloos. Onstwedder Boys krijgt voor rust nog een derde kans om te scoren, maar Rutgert Tipker schiet net naast.

In de rust doet de trainer van Wildervank een aantal omzettingen in zijn team. Dit heeft tot resultaat dat in tien minuten tijd Wildervank de achterstand van 2 – 0 ombuigt in een voorsprong van 2 – 3. Eerst wordt er door scheidsrechter Smit een strafschop gegeven na een overtreding op Joost Woldhuis. Lourens Huizing weet hier wel raad mee en maakt zo de 2 – 1. Dezelfde Huizing krijgt kort daarna een grote kans om de gelijkmaker te maken, maar hij stuit opnieuw op Rein Koudstaal. Uit de corner die daarop volgt kan Marco Poot ongehinderd de 2 – 2 binnen koppen. En even later is het opnieuw Lourens Huizing die uit een vrije trap de bal krijgt en van dichtbij de 2 – 3 laat aantekenen. Bij Onstwedder Boys komt Gerben Meems in het veld en de thuisclub probeert weer het spel naar zich toe te trekken. De Boys krijgen ook een strafschop als Jarno Sterenborg onderuit wordt gehaald binnen de 16-meter. Ook deze strafschop wordt terecht toegekend door scheidsrechter Smit. Gerwin de Wijk schiet de bal vervolgens feilloos binnen: 3 – 3. Onstwedder Boys gaat vervolgens op zoek naar de overwinning en krijgt daarvoor de nodige kansen. Anne Wilzing, Gerko Scheper en Sem Nieuwenhuis weten het doel echter niet te vinden. Ook Wildervank komt er af en toe gevaarlijk uit. De ingevallen Ferry Huizing krijgt de beste mogelijkheid, maar ook hij schiet tegen keeper Koudstaal aan. In de laatste minuut slaat de ploeg uit Onstwedde alsnog toe. Gerko Scheper krijgt de bal aangespeeld op het middenveld, glipt tussen een drietal spelers van Wildervank door en schiet beheerst binnen: 4 – 3. In de slotfase moet scheidsrechter Smit nog drie keer een gele kaart geven, o.a. aan Nick Wagenaar. Er valt deze middag weinig aan te merken op de beslissingen van de scheidsrechter. Na vijf minuten extra tijd wordt er afgefloten en heeft Onstwedder Boys de drie punten binnen.

Een zwaar bevochten overwinning en omdat FC Assen met 4 – 2 verloor van Fit Boys, staan Assen en Onstwedder Boys samen bovenaan met dertien punten en een gelijk doelsaldo. Komende zaterdag is Onstwedder Boys vrij. Zaterdag 19 november spelen de Boys opnieuw thuis. Tegenstander op De Boskamp is dan BSVV uit Bovensmilde. Komende donderdagavond staat er een oefenwedstrijd op het programma tegen Heiligerlee. Ook deze wedstrijd wordt in Onstwedde gespeeld en begint om 20.00 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Marcel Paans, Sven Jaegers, Ties Bruining, Rutgert Tipker (Gerben Meems), Gerwin de Wijk, Sem Nieuwenhuis, Jarno Sterenborg (Mart Wilzing), Anne Wilzing en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. O. Smit (Haren)
Gele kaarten: Nick Wagenaar