28.09.2019 Onstwedder Boys wint derby van Mussel

De derby tussen Mussel en Onstwedder Boys leverde zaterdagmiddag een overwinning op voor de gasten. Op Sportpark De Slenk won Onstwedder Boys met 1 - 4, na een ruststand van 1 - 1.

Op de overwinning van de ploeg van Richard Streuding viel weinig aan te merken. Wel begonnen de Boys erg slap aan het duel. Al na twee minuten is het Mussel dat op voorsprong komt. Richard Wubs gaat over links goed door, zet de bal voor en het is Erwin Wijnholds die eenvoudig de 1 - 0 kan scoren. Na tien minuten spelen is het opnieuw Richard Wubs die goed door gaat op links en met een bekeken schot de bovenkant van de lat raakt. Onstwedder Boys komt halverwege de eerste helft nog een keer goed weg als een treffer van Mussel uit een corner wegens duwen wordt afgekeurd door scheidsrechter Heikens.

Gaandeweg de eerste helft krijgen de Boys meer grip op de wedstrijd. Jarno Sterenborg en Harm Visser krijgen goede mogelijkheden op de gelijkmaker, die uiteindelijk na een half uur spelen toch valt. Een hoge bal komt via Harm Visser voor de voeten van Jarno Sterenborg, die de bal in de hoek schiet: 1 - 1. Visser raakt hierbij geblesseerd aan het hoofd en verlaat duizelig het veld. Hij wordt daarna voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Rutgert Tipker is zijn vervanger. Een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Mussel leidt opnieuw tot kansen, maar met enig geluk weet René Folkers redding te brengen in het doel van Mussel. Richard Wubs schiet aan de andere kant de bal uit een vrije trap met wind mee net naast, terwijl Onstwedder Boys via Anne Wilzing nog een goede mogelijkheid voor rust krijgt. Gerko Scheper gaat op rechts goed door, zet de bal voor, maar Wilzing kan er net niet goed meer bij.

In de tweede helft is Onstwedder Boys de bovenliggende partij. Na een kwartier spelen wordt Gerko Scheper in het strafschopgebied onderuit gehaald. Scheidsrechter Heikens geeft terecht een strafschop aan de Boys, die door Gerwin de Wijk feilloos wordt benut: 1 - 2. Mussel neemt in de tweede helft meer risico's, maar is vaak slordig in balbezit. Vijf minuten voor tijd krijgt Onstwedder Boys opnieuw een strafschop, als Gerko Scheper opnieuw naar de grond gaat. Scheper benut vervolgens zelf dit buitenkansje en brengt de stand op 1 - 3. Een snelle aanval over de rechterkant zorgt in de laatste minuut voor de 1 - 4. Scheper gaat opnieuw goed door en zijn voorzet wordt bij de tweede paal door invaller Marijn Roelfsema eenvoudig binnen geschoten. Even later fluit scheidsrechter Heikens voor de laatste keer.

Onstwedder Boys staat na twee wedstrijden bovenaan in de Vierde Klasse D. Komende week staat opnieuw een derby op het programma. SJS komt dan op bezoek op De Boskamp. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Mussel mag dan proberen tegen Wildervank de eerste punten binnen te halen.