06.04.2019 Onstwedder Boys verslaat Angelslo

Onstwedder Boys blijft bovenin meedraaien in de vierde klasse E van het zaterdag amateurvoetbal. Zaterdagmiddag kwam SC Angelslo uit Emmen op bezoek. Na een ruststand van  2 - 1, wonnen de Boys deze wedstrijd met 4 - 1. Door dit resultaat blijft de ploeg van Richard Streuding op de derde plaats staan in de competitie.

De Boys beginnen gehavend aan de wedstrijd. Wegens blessures zijn Harm Visser, Elmar Bijl, Gerbrand Spaans en Nick Wagenaar niet van de partij. Sven Jaegers is verlaat en begint op de bank. Hierdoor speelt Abel Jan Huiges in de verdediging en debuteert de 16-jarige Jarno Sterenborg in de basis. Binnen vijf minuten is het al raak voor Onstwedder Boys. Jarno Sterenborg gaat op rechts goed door en geeft de bal voor, waar Gerko Scheper eenvoudig kan scoren: 1 - 0. Scheper wordt even later onderuit gehaald in het strafschopgebied , maar scheidsrechter Hessler doet niets. Hessler fluit wel voortdurend voor allerlei kleinigheden en volgt het spel steeds van grote afstand. Als ook Anne Wilzing binnen de 16-meter tegen het gras wordt gewerkt doet de scheidsrechter opnieuw niets. Namens Angelslo is Sander Nijstad gevaarlijk, maar zijn schot gaat over.

Na een kwartier spelen wordt Rutgert Tipker goed vrijgespeeld in het strafschop en hij schiet de 2 - 0 binnen.  Even later gaat een vrije trap van Gerko Scheper net naast. Angelso komt er af en toe gevaarlijk uit. Nils Tuijn krijgt een grote kans uit een vrije trap, maar zijn inzet gaat naast het doel van de Boys. Na bijna een half uur spelen scoort SC Angelslo wel. Een vrije trap wordt van richting verandert en komt voor de voeten van Nils Tuijn, die nu van dichtbij wel weet te scoren: 2 - 1. Onstwedder Boys denkt voor rust nog op voorsprong te komen, maar de grensrechter constateert dat Rutgert Tipker bij zijn doelpoging buitenspel staat. Zo staat het bij rust 2 -1 voor Onstwedder Boys.

Na rust dringt Angelslo aan en zo krijgt de ploeg uit Emmen een aantal mogelijkheden om langszij te komen. Eerst kopt Gezim Luli uit een vrije trap net naast. Een strakke voorzet van Tuijn wordt door de geheel vrijstaande Dennis Gossen bij de tweede paal over geschoten, waardoor Onstwedder Boys goed wegkomt. Bij Onstwedder boys gaat veel mis in de tweede helft, maar af en toe komen er toch wat kansjes. Gerko Scheper kopt naast en Jarno Sterenborg schiet van een meter of twintig de bal over het doel. De scheidsrechter treedt ook niet op als bij  een opstootje een speler van Angelslo Gerko Scheper duidelijk natrapt. Gerwin de Wijk krijgt wel een gele kaart als hij commentaar op de man in het zwart heeft.

In de slotfase lukt het de Boys toch nog om afstand te nemen van de tegenstander. Eerst gaat Gerko Scheper goed door na een lange bal van Sven Jaegers, die inmiddels voor Abel Jan Huiges in het veld is gekomen. Scheper gaat op de keeper af en legt de bal opzij naar Anne Wilzing die de 3 - 1 kan scoren. Jarno Sterenborg krijgt even later tot twee keer toe de kans om te scoren maar ziet beide keren keeper Jarno Brands redding brengen. Jarno Sterenborg bekroont een goede wedstrijd toch nog met een doelpunt als eerst de keeper van Angelslo redding brengt op een kopbal van Gerko Scheper, maar vervolgens kansloos is bij de rebound van de jonge Onstwedder. Eindstand: 4 - 1.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys een uitwedstrijd tegen SVBO. De Boys hebben nu 34 punten uit 16 wedstrijden. Dat zijn er vier minder dan koploper Vitesse '63. Wel hebben de Boys een wedstrijd minder gespeeld.