25.01.2020 Onstwedder Boys verliest van koploper

Onstwedder Boys heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen koploper Vitesse '63 niet voor een stunt kunnen zorgen. De ploeg uit Koekange won, enigszins geflatteerd, met 0 - 4 en blijft daarmee ongeslagen koploper in de Vierde Klasse D.

Aan de inzet van de Boys lag het deze middag zeker niet. Integendeel, de thuisploeg maakte het Vitesse '63 behoorlijk lastig, maar kreeg geen loon naar werken. Bij Onstwedder Boys ontbraken om verschillende redenen een aantal basiskrachten: Harm Visser, Gerwin de Wijk, Jarno Sterenborg en Sven Jaegers waren allemaal niet van de partij.

Vitesse krijgt in de eerste helft weinig kansen, maar wordt door Onstwedder Boys flink geholpen bij het maken van de doelpunten. Al na zes minuten wordt het 0 -1 als de verdediging van Onstwedder Boys de bal niet weg krijgt en ook Rein Koudstaal de bal niet onder controle krijgt. Uit de kluts scoort vervolgens Sander van Dijk het eerste doelpunt. Onstwedder Boys probeert telkens vroeg druk te zetten en zorgt er zo voor dat de spitsen van Vitesse maar zelden worden bereikt. Er zijn wat kleine mogelijkheden voor Gerko Scheper en Sem Nieuwenhuis, maar echt gevaarlijk worden de Boys niet.  Na een klein half uur spelen komt de ploeg uit Koekange op 0 - 2. Een voorzet wordt door Gerben Meems ongelukkig in het eigen doel gewerkt. Daarna wordt het wat onvriendelijk en heeft Vitesse geluk dat keeper Arjen van Noord na wat duw- en trek werk slechts de gele kaart krijgt. Rein Koudstaal voorkomt in de slotfase van de eerste helft de 0 -3 met een fraaie redding op een schot van Sander van Dijk. Gijs Prins, die als invaller verdienstelijk speelde deze middag, krijgt na een fout in de verdediging van Vitesse ook nog een kans, maar keeper van Noord brengt redding.

In de tweede helft blijft Onstwedder Boys het wel proberen, maar Vitesse geeft geen krimp. De ploeg heeft nog maar zes tegengoals gekregen dit seizoen. Na een kwartier spelen wordt een fout in de verdediging van Onstwedder Boys opnieuw afgestraft. Rein Koudstaal kan eerst nog redding brengen, maar is in de rebound kansloos als Frits ten Kate van dichtbij de bal kan binnen schieten: 0 - 3. Hiermee is de wedstrijd gespeeld. Het wordt uiteindelijk nog 0 - 4 als een snelle counter door Aron Westert doeltreffend wordt afgerond. In de slotfase is Onstwedder Boys nog dichtbij een doelpunt, maar de bal gaat na een fout van de keeper net voorlangs.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys een uitwedstrijd in De Krim tegen DKB. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Gerben Meems, Nanne Huiges, Ties Bruining, Elmar Bijl, Gijs Prins (Luc Nieuwenhuis), Rutgert Tipker (Arjen Velthuis), Sem Nieuwenhuis, Anne Wilzing en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: Dhr. E. Langenberg (Erica)