31.08.2019 Onstwedder Boys verliest van Borger

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp met 3 - 1 verloren van Borger. Bij rust stond de ploeg uit Drenthe met 1 - 2 voor. De overwinning voor Borger was volkomen verdiend.

Onstwedder Boys speelde onder zeer warme omstandigheden een matige wedstrijd en kwam er in het eerste half uur niet aan te pas. Al na negen minuten raakte Gijs Roda namens Borger de lat, waarna een paar minuten later Luuk Kenter met een diagonaal schot wel raak schoot: 0 - 1. Na een half uur spelen worden de Boys wat gevaarlijker. Een schot van Anne Wilzing wordt door de keeper van Borger gestopt, terwijl Gerko Scheper met een mooie omhaal na een fout in de verdediging van Borger net naast schiet. Een hard schot van Calvin Beijering verdwijnt vijf minuten voor rust in de kruising, Rein Koudstaal is kansloos: 0 - 2. Kort daarop wordt Anne Wilzing, die vrij door kan gaan richting het doel van Borger, onderuit gehaald. Scheidsrechter Hollander geeft slechts geel en de vrije trap van Harm Visser gaat vervolgens naast.

Onstwedder Boys krijgt voor rust nog een strafschop als opnieuw Anne Wilzing onderuit wordt gehaald. Gerwin de Wijk weet de strafschop te benutten: 1 - 2. De Boys komen in de laatste minuten nog een paar keer goed weg. Een schot van één van de spitsen komt tegen de lat en ook Rein Koudstaal moet nog een keer redding brengen op een inzet van Roda.

In de tweede helft blijft Borger de betere ploeg. Met name Mylan Beijering krijgt op het middenveld veel ruimte. Borger is telkens gevaarlijk in de omschakeling. Na vijf minuten spelen wordt een diepe bal door Elmar Bijl verkeerd ingeschat en verdwijnt over de uitgelopen rein Koudstaal in het doel van de Boys: 1 - 3. Onstwedder Boys krijgt nauwelijks kansen in de tweede helft, alleen Gerko Scheper en Anne Wilzing zijn nog een keer dichtbij een treffer. Zo wint Borger de wedstrijd met 3 - 1.