28.04.2018 Onstwedder Boys verliest van Aduard

Na het knappe gelijkspel vorige week tegen Noordwolde, was Onstwedder Boys zaterdagmiddag tegen Aduard niet bij de les. Na een 1 -4 ruststand werd het uiteindelijk 2 - 5. Door dit resultaat staat de ploeg van Richard Streuding op de twaalfde plek, één punt achter DVC en Stadspark.

Bij Onstwedder Boys ontbreekt deze middag Gerko Scheper, die vorige week tegen Noordwolde door een onbezonnen actie van een tegenstander zijn neus heeft gebroken. Ongeveer 150 toeschouwers zien dat Aduard al na tien minuten op voorsprong komt. Uit een voorzet vanaf de linkerkant raakt Guido Weening de bal half, maar ziet dat keeper Rein Koudstaal mistast, waarna de bal in het doel van de Boys verdwijnt: 0 - 1. Kort daarna krijgt Onstwedder Boys ook een goede mogelijkheid. Jelle de Vries kopt de bal door, waarna Harm Visser vlak voor de keeper van Aduard opduikt maar de bal recht in zijn handen schiet. Na 25 minuten spelen komen de Boys op gelijke hoogte. Nanne Huiges speelt met een mooie actie twee tegenstanders uit en zet de bal voor. Harm Visser weet bij de tweede paal vervolgens de bal in het doel van Aduard te werken: 1 - 1.

Kort daarna slaat Aduard opnieuw toe en weer gaan er fouten aan de kant van Onstwedder Boys aan vooraf. De bal wordt op het middenveld verspeeld, waarna Michel Haaksema vanaf de rand van het strafschopgebied de bal op het doel schiet. Opnieuw kan Rein Koudstaal de bal niet controleren en deze verdwijnt zo opnieuw tegen de touwen: 1 - 2.  Een mooie aanval van Aduard levert kort daarna de 1 - 3 op. Een voorzet van Jeffrey Eggens wordt bij de tweede paal keurig binnen getikt door Guido Weening. Weening zorgt er vervolgens vlak voor rust voor dat het 1 - 4 wordt. Hij kan uit een corner vrij in het strafschopgebied uithalen en laat Koudstaal dit keer kansloos.

Kort na rust krijgt Rutgert Tipker een goed kans. Alleen voor de keeper Cruiming schiet hij echter tegen de sluitpost van Aduard aan.  Aan de andere kant is het duo Weening / Haaksema opnieuw dichtbij een treffer. Haaksema schiet uit een voorzet van Weening net voorlangs. Na een kwartier spelen komt er meer druk van Onstwedder Boys. Eerst kopt Abel Jan Huiges  richting doel, maar brengt Cruiming opnieuw redding en even later schiet Gerwin de Wijk over.  Leon Smits komt namens Aduard in kansrijke positie, maar ook hij weet het doel niet te vinden: zijn schot gaat naast. Een snelle aanval over rechts zorgt er voor dat Aduard een kwartier voor tijd voor de vijfde keer kan scoren. Weening zet voor en Leon Smits schiet van dichtbij raak: 1 - 5. In de slotfase doet Onstwedder Boys nog iets terug. Een mooie actie van Jelle de Vries zorgt voor een prachtig doelpunt: de Vries schiet de bal vanaf een meter of twintig onhoudbaar in de kruising. Even later fluit scheidsrechter Secer, die geen enkele moeite had met de wedstrijd, af.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys opnieuw thuis. Tegenstander is dan ONR uit Roden dat op de dertiende plaats staat. Een overwinning is noodzakelijk om nacompetitie te ontlopen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.