13.12.2014 Onstwedder Boys verliest ook van SJS

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp de derby tegen SJS verloren. Na een spannende wedstrijd trok de ploeg uit Stadskanaal aan het langste eind en won het duel met 3 - 2.

In de eerste twintig minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Onstwedder Boys kreeg via Gerwin de Wijk nog de beste kans, maar hij schoot naast. Uit een corner is het dan SJS dat op voorsprong komt. Anne Sybesma reageert alert en scoort de 0 - 1. Kort daarna komt Onstwedder Boys op gelijke hoogte als Robert de Vries fraai scoort na een uitstekende actie van Gerko Scheper.

Na tien minuten spelen in de tweede helft krijgen de Boys opnieuw een grote kans. Harm Visser speelt de bal naar Robert de Vries, maar zijn inzet gaat via keeper van der Zande tegen de lat. Kort daarna legt scheidsrechter Venekamp de bal op de stip als er binnen de 16-meter een overtreding op Gerko Scheper wordt gemaakt. Harm Visser schiet vervolgens Onstwedder Boys naar een voorsprong.

Net zoals twee weken geleden tegen Fit Boys slagen de Boys er opnieuw niet in de voorsprong vast te houden. Eerst scoort Rick Breedveld de gelijkmaker en vijf minuten voor tijd is het opnieuw Anne Sybesma die na een goede actie SJS op voorsprong brengt. In de hectische slotfase lukt het de Boys niet meer om nog terug te komen, mede dankzij de assistent-scheidsrechter van SJS die tot grote ergernis van spelers en toeschouwers voortdurend staat te vlaggen.

Onstwedder Boys gaat de winterstop in als voorlaatste in de Derde Klasse D met slechts acht punten uit dertien wedstrijden, evenveel punten als SCN. Onderaan met één punt staat Scheemda.