03.02.2020 Onstwedder Boys verliest in De Krim

Onstwedder Boys is bezig aan een teleurstellend seizoen. De ploeg, die na vijf wedstrijden nog keurig op de tweede plek stond, is bezig aan een vrije val in de competitie. Zaterdag werd er opnieuw verloren. Dit keer was in De Krim thuisclub DKB met 5 - 2 te sterk. Onstwedder Boys had de thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander overigens nog met 3 - 0 weten te winnen.

Met opnieuw de nodige afwezige spelers (Harm Visser, Sven Jaegers, Gerben Meems en Jarno Sterenborg) wordt er om 15.00 uur afgetrapt. Binnen tien minuten komt de ploeg uit Overijssel op een 1 - 0 voorsprong via Donavon van Groningen. Dezelfde speler zorgt in de eerste helft ook voor de 2 - 0, als hij een bal die door Rein Koudstaal wordt weggetrapt, in één keer over de keeper van Onstwedder Boys in het lege doel schiet. Onstwedder Boys doet wat terug als een aanval over links door Gerko Scheper doeltreffend wordt afgerond: 2 - 1. Scheper benadeelt zijn ploeg vervolgens door binnen tien minuten twee keer een gele kaart te krijgen. Eerst wegens commentaar op de scheidsrechter en daarna een kaart voor een overtreding. De Boys moeten zodoende met tien man verder.

Het lukt aanvankelijk nog om in de tweede helft op gelijke hoogte te komen. Anne Wilzing scoort na ongeveer en kwartier spelen de 2 - 2. De vreugde is echter van korte duur als DKB vrij snel daarna opnieuw op voorsprong komt. Verdedigend wordt er niet goed ingegrepen door de Boys, waar David van Zandwijk van weet te profiteren: 3 - 2. In de laatste tien minuten scoort de ploeg uit De Krim via o.a. een tweede treffer van Zandwijk nog twee keer.

Onstwedder Boys staat nu op de negende plaats met zeventien punten en speelt komende zaterdag thuis tegen SCN uit Nieuwlande. De wedstrijd begint om 14.30 uur.