04.02.2023 Onstwedder Boys te sterk voor Fit Boys

Onstwedder Boys heeft goede zaken gedaan in de vierde klasse D door met 3 – 0 te winnen van Fit Boys uit Beilen. Door dit resultaat blijft de ploeg van trainer Guus Zantinga bovenaan staan in de competitie, met één punt voorsprong op RWF. De ploeg uit Friesland won met 4 – 1 van Wildervank.

Op Sportpark De Boskamp kon onder prima weersomstandigheden worden gevoetbald. Bij de thuisclub was vrijwel iedereen fit. Gerben Meems was vorige week nog geblesseerd afwezig en begon vandaag op de bank, evenals de niet geheel fitte Jarno Sterenborg.

In de openingsfase is Onstwedder Boys vooral gevaarlijk via standaardsituaties. Tot twee keer toe kan de thuisclub op voorsprong komen uit een corner, maar Marcel Paans en Sven Jaegers weten beide van dichtbij niet te scoren. Daarna komt ook Fit Boys beter in de wedstrijd. Een schot van Johan Vriesema gaat net over en een snelle aanval over rechts brengt Lars Hilberts in stelling. Zijn inzet wordt op het laatste moment door Marcel Paans nog geblokkeerd en verwerkt tot corner. Na twintig minuten spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong. Harm Visser speelt de bal diep op de snelle Gerko Scheper, die zijn tegenstander te snel af is en ook keeper Niels van der West het nakijken geeft: 1 – 0. Vijf minuten later wordt het 2 – 0, als Anne Wilzing twee man passeert en de bal vanaf links afgeeft aan Rutgert Tipker die bij de eerste paal binnen tikt. Van der West is opnieuw kansloos. De grootste kans voor de bezoekers ontstaat als Roan Koster uit een vrije trap bij de tweede paal de bal kopt richting het doel van Rein Koudstaal. De keeper van Onstwedder Boys kan nog net redding brengen en de bal verwerken tot corner. Sem Nieuwenhuis krijgt nog een mogelijkheid om te scoren, maar hij schiet de bal over de uitgekomen keeper van Fit Boys net naast. Ook Roan Koster krijgt nog een kans om te scoren namens de ploeg uit Beilen. Hij draait in het strafschopgebied goed weg bij zijn tegenstander, maar schiet over.

In de tweede helft is het Fit Boys dat aandringt, maar dit leidt niet tot gevaarlijke situaties in de 16-meter van de ploeg uit Onstwedde. Na tien minuten spelen kan Fit Boys de bal niet wegwerken uit het eigen doelgebied, waarna uit de klutssituatie die ontstaat Harm Visser de bal in het doel van de tegenstander weet te krijgen: 3 – 0. Hiermee is de wedstrijd beslist. Sven Jaegers krijgt kort daarop de gele kaart van de goed leidende scheidsrechter Beens vanwege opzettelijk hands. Een fraaie actie van de sterk spelende Gerko Scheper over links brengt Harm Visser in stelling, maar hij schiet de bal in kansrijke positie recht in de handen van de keeper van Fit Boys. Matthijs Bonnen krijgt aan de andere kant nog een mogelijkheid, maar stuit opnieuw op Rein Koudstaal. Enige smet op de wedstrijd is de tweede gele kaart voor Sven Jaegers, dit keer na een overtreding op het middenveld. Jaegers kan zo in de slotfase met rood richting de kleedkamer vertrekken en is er volgend week niet bij als Onstwedder Boys de degens kruist met Glimmen. Zo wordt 3 – 0 de eindstand.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys in en tegen Glimmen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Luc Nieuwenhuis), Marcel Paans, Sven Jaegers, Ties Bruining, Gerwin de Wijk (Gerben Meems), Rutgert Tipker, Harm Visser, Sem Nieuwenhuis, Gerko Scheper en Anne Wilzing.
Scheidsrechter: dhr. R. Beens (Assen)
Rode kaart: Sven Jaegers (2 x geel)