27.01.2018 Onstwedder Boys speelt gelijk tegen DVC

Op Sportpark De Boskamp heeft Onstwedder Boys de eerste wedstrijd na de winterstop gelijk gespeeld tegen naaste concurrent DVC Appingedam. Het werd 1 -1, nadat de gasten bij rust nog op een 1 - 0 voorsprong stonden.

Onstwedder Boys begint goed aan het duel tegen DVC. In de zevende minuut neemt Jelle de Vries de bal goed aan en schiet vanaf een meter of twintig op het doel. Keeper Tonnis Meijer redt prima, waarna Gerko Scheper in de rebound voorlangs schiet. Aan de andere kant is even later de eerste goede mogelijkheid meteen wel raak. Eén van de spelers van DVC kan ongehinderd doorlopen. Zijn schot wordt in eerste instantie nog gekeerd door Rein Koudstaal, waarna Danny de Vries eenvoudig de bal kan binnen schieten: 0 - 1. Ook een tweede grote kans is kort daarna niet besteed aan de Boys. Gerko Scheper komt alleen voor Tonnis Meijer, maar opnieuw brengt de keeper van DVC redding. Na twintig minuten spelen gaat Scheper goed door over links, maar opnieuw brengt Meijer redding op de inzet van de spits van Onstwedder Boys. DVC is vooral gevaarlijk in de omschakeling en heeft een paar snelle spitsen voorin lopen. Een voorzet van Dennis de Vries komt tot opluchting van de Boys op de lat terecht en kort voor rust profiteert dezelfde speler bijna van een verdedigingsfout van Onstwedder Boys. De inzet van de Vries gaat dit keer net naast.

In de tweede helft begint Onstwedder Boys goed. Gerwin de Wijk schiet van grote afstand de bal tegen de lat. Daarna is DVC de betere ploeg. Er zijn een aantal goede mogelijkheden voor Danny de Vries als Dennis de Vries, maar telkens brengt Rein Koudstaal, de beste man deze middag aan de kant van Onstwedder Boys, redding. Ook reageert Koudstaal prima op een vrije trap van Roy de Groot en weet zijn inzet tot corner te verwerken. Gerbrand Spaans is nog dichtbij de gelijkmaker als hij uit een corner de bal van dichtbij over schiet. De spitsen van Onstwedder Boys, Harm Visser en Gerko Scheper, krijgen heel weinig ruimte en zo krijgt de ploeg van Richard Streuding nauwelijks mogelijkheden. Toch wordt het vijf minuten voor tijd gelijk. De bal komt uit een corner voor de voeten van Gerko Scheper. Zijn voorzet wordt door Harm Visser keurig binnen geschoten. Tonnis Meijer is dit keer kansloos: 1 - 1. DVC wordt nog één keer gevaarlijk als invaller Jeffrey de Vries uit een vrije trap de bal richting doel kopt, maar ook dit keer redt Rein Koudstaal. De goed leidende scheidsrechter Huizinga uit Groningen fluit even later af.

Onstwedder Boys mag tevreden zijn dat het deze middag nog een punt heeft behaald en gaat komende zaterdag op bezoek bij het laaggeklasseerde Boerakker. In Boerakker wordt om 14.30 uur afgetrapt.