24.09.2022 Onstwedder Boys speelt gelijk

Zaterdagmiddag 24 september was de start van de voetbalcompetitie voor de zaterdagamateurs. In een poule met veel nieuwe en onbekende tegenstanders is het afwachten of de Onstwedders weer een rol van betekenis kunnen gaan spelen. Onstwedder Boys kwam in de openingswedstrijd in Beilen niet verder dan een teleurstellend gelijkspel. Tegen Fit Boys werd het 1 -1 en dit was de hele wedstrijd bezien ook een terechte puntendeling.

Fit Boys degradeerde het afgelopen seizoen uit de derde klasse en was dus voor de ploeg uit Onstwedde een onbekende tegenstander. Beide teams waren er wel in geslaagd om de afgelopen weken in de bekercompetitie een ronde verder te komen. Hoge verwachtingen dus, maar die konden deze middag in ieder geval niet waar gemaakt worden. Aan beide kanten ging veel fout en kansen waren spaarzaam.

Het eerste kwartier op Sportpark Noord West in Beilen verloopt rustig. Beide ploegen slagen er niet in om gevaar te stichten. Het is Onstwedder Boys dat de eerste mogelijkheid krijgt. Gerko Scheper gaat door over links en brengt met een voorzet Jarno Sterenborg in stelling. Zijn inzet wordt echter door keeper Niels van der west verwerkt tot corner. Aan de andere kant is er een mogelijkheid voor Julian Boom, die uit een corner de bal net over het doel van Rein Koudstaal schiet. Na ongeveer 25 minuten spelen komt de thuisclub op voorsprong. Jelmer van Dijk schiet de bal vanaf de rand van de 16-meter hard in de linker beneden hoek. Rein Koudstaal is kansloos: 1 – 0. Even later is Gerko Scheper dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal gaat over. Na een half uur spelen wordt het 1 – 1, als Harm visser een vrije trap van 30 meter in één keer op het doel van Fit Boys schiet. Keeper van der West, die iets te ver voor zijn doel staat en geen rekening houdt met een schot op doel wordt compleet verrast. In de slotfase van de eerste helft krijgt Fit Boys nog een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Matthijs Bonnen raakt slechts de lat en Onstwedder Boys komt zo goed weg.

In de tweede helft wordt het spel er niet beter op. Misverstanden en foute passes bij beide teams zorgen er voor dat er weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen ontstaan. De snelle Lars Hilberts komt namens Fit Boys een paar keer goed door over links, maar faalt in de afwerking. Gerko Scheper is namens Onstwedder Boys de gevaarlijkste man en lijkt één keer alleen door te kunnen gaan, maar wordt nog net op tijd gestuit door de verdediging van de ploeg uit Beilen. Vervelend voor de Boys is het uitvallen van Marcel Paans, die met een enkelblessure het veld moet verlaten. In de slotfase gaat invaller Ties Bruining goed door, maar zijn voorzet wordt door Sem Nieuwenhuis hoog over geschoten. De verder sportieve wedstrijd eindigt zo in 1 – 1.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen Glimmen. Op Sportpark De Boskamp wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Marcel Paans (Luc Nieuwenhuis), Sven Jaegers, Gerben Meems, Gerwin de Wijk, Harm Visser, Sem Nieuwenhuis, Arjen Velthuis (Ties Bruining), Jarno Sterenborg (Mart Wilzing) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: Dhr. Th. Van der Heijden (Zuidlaren)
Toeschouwers: 100