23.11.2019 Onstwedder Boys scoort zes keer

Na drie nederlagen op rij heeft Onstwedder Boys zaterdagmiddag weer weten te winnen. Na een 3 - 0 ruststand werd SVBO met 6 - 3 geklopt en klom de ploeg van trainer Richard Streuding naar de vijfde plek in de poule met 14 punten uit negen wedstrijden.

Gemakkelijk ging het deze keer niet bij Onstwedder Boys. In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht en waren de Boys heer en meester op het veld. Na de rust waren de rollen lange tijd omgedraaid. Onstwedder Boys speelde erg matig en SVBO kwam knap terug  in de wedstrijd.

In het eerste kwartier valt er nog weinig te beleven op De Boskamp. Het enige wapenfeit komt van Robert Veringa, wiens schot door Rein Koudstaal tot corner wordt verwerkt. Na twintig minuten spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong. Gerko Scheper pakt in het strafschopgebied de bal af van een verdediger van SVBO en kan van dichtbij scoren: 1 - 0. Kort daarna wordt het 2 - 0 als Harm Visser met een fraai afstandsschot van een meter of 25 de keeper van SVBO kansloos laat. De ploeg uit Drenthe komt nauwelijks aan aanvallen toe en moet toestaan dat het na een half uur spelen ook nog 3 - 0 wordt. Harm Visser geeft een pass naar Anne Wilzing, die zijn tegenstander voorbij gaat en eenvoudig kan scoren. Ties Bruining schiet nog een keer naast en een kopbal van Gerko Scheper gaat net over het Drentse doel.

In de tweede helft begint Onstwedder Boys nog wel goed. Sem Nieuwenhuis krijgt een goede mogelijkheid, maar schiet net voorlangs. Daarna beginnen de Boys steeds slordiger te spelen. Duels gaan simpel verloren en ballen worden zomaar ingeleverd. Uit een voorzet van Michael Geerts kopt Robert Veringa de 3 - 1 binnen en even later wordt het 3 - 2 als Larry Umuna in het strafschopgebied wordt aangespeeld en Rein Koudstaal kansloos laat. Met name verdedigend laat Onstwedder Boys de nodige steken vallen. Nadat eerst een doelpunt van SVBO wegens buitenspel wordt afgekeurd, komt de gelijkmaker alsnog op het scorebord. Bij de tweede paal kan Michael Geerts een voorzet simpel binnen tikken: 3 - 3.

In de slotfase lukt het de thuisploeg om de rollen toch weer om te draaien. Uit een vrije trap van Harm Visser, wordt de bal doorgekopt naar de helemaal vrij staande Sem Nieuwenhuis, die de 4 - 3 laat aantekenen. Kort daarop wordt het 5 - 3 na een snelle aanval over de linkerkant. Gerko Scheper gaat goed door en weet Jarno Sterenborg te bereiken, die de keeper van SVBO kansloos laat. Bij SVBO krijgen twee spelers nog een gele kaart van scheidsrechter Roesink, beide wegens aanmerkingen op de leiding. In de laatste minuut krijgen de Boys nog een strafschop als Gerben Meems onderuit wordt gehaald. Vanaf 11 meter slaagt Gerwin de Wijk er in het zesde doelpunt voor Onstwedder Boys te maken. Scheidsrechter Roesink fluit vervolgens direct af.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys een uitwedstrijd in Emmen. Tegenstander is dan SC Angelso.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Michel Beikes), Nanne Huiges, Elmar Bijl, Ties Bruining, Gerwin de Wijk, Harm Visser, Sem Nieuwenhuis, Jarno Sterenborg, Gerko Scheper en Anne Wilzing (Gerben Meems).
Scheidsrechter: Dhr. J.W. Roesink (Meppel)