27.10.2018 Onstwedder Boys opnieuw gelijk

Onstwedder Boys is er zaterdagmiddag in Havelterberg niet in geslaagd de drie punten mee naar huis te nemen. Tegen FDS werd het 1 - 1, waarbij de thuisploeg pas in de slotfase op gelijke hoogte wist te komen.

FDS is deze middag de beter voetballende ploeg. In de eerste helft zijn er kansen aan beide kanten. Ties Bruining komt tot twee keer toe oog in oog met de keeper van FDS te staan maar weet niet te scoren. Gerbrand Spaans kopt uit een corner de bal net over het doel. Bij rust staat het 0 - 0, maar het had net zo goed 3 - 3 kunnen staan.

In de tweede helft dringt FDS aan. Een schot komt tegen de lat en Abel jan Huiges en Nick Wagenaar brengen op de doellijn redding. Na 20 minuten spelen komen de Boys toch op voorsprong. Gerbrand Spaans kopt uit een corner de bal in het doel: 0 - 1. Ook Gerko Scheper en Rutgert Tipker krijgen nog kansen, maar kort voor het einde van de wedstrijd valt het doelpunt aan de andere kant. Een corner van FDS wordt verlengd en gaat via het been van Nanne Huiges het doel in: 1 - 1. Dit is ook de eindstand.

Onstwedder Boys staat nu op de zesde plaats met acht punten uit vijf wedstrijden en heeft nu een achterstand van vijf punten op koploper CSVC.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis de derby tegen SJS. De wedstrijd begint om 14.30 uur.