22.04.2023 Onstwedder Boys onderuit tegen RWF

Voor het eerst dit seizoen is Onstwedder Boys thuis tegen een nederlaag aangelopen. Tegen directe concurrent RWF uit Friesepalen werd met 1 – 3 verloren. Bij rust leidde de thuisclub nog met 1 – 0. Door dit resultaat staan RWF en Onstwedder Boys nu samen bovenaan met 44 punten. De ploeg uit Friesland heeft een iets beter doelsaldo. Met nog vier wedstrijden te gaan is de spanning in de vierde klasse D weer helemaal terug.

Bij Onstwedder Boys ontbrak deze middag nog steeds de geblesseerde Anne Wilzing. RWF was de afgelopen twee weken vrij en trad op volle oorlogssterkte aan op Sportpark De Boskamp. Onder zonnige omstandigheden waren meer dan 300 toeschouwers op deze belangrijke wedstrijd afgekomen.

Onstwedder Boys begint uitstekend aan de wedstrijd. Al na vijf minuten spelen scoort de thuisclub als een corner van Harm Visser door Sven Jaegers bij de tweede paal in het doel wordt gekopt: 1 – 0. Even later is de ploeg uit Onstwedde opnieuw dreigend, maar wordt een schot van Harm Visser nog net op tijd geblokt door een verdediger van RWF. De ploeg uit Friesland speelt nerveus en weet aanvallend nauwelijks gevaarlijk te worden. Onstwedder Boys staat verdedigend goed en zo heeft Rein Koudstaal in het doel van de Boys een rustige eerste helft. Het enige wapenfeit van de bezoekers komt in de slotfase van de eerste helft van Xander Wagenaar, wiens schot naast gaat.

In de tweede helft is het RWF dat meer druk gaat zetten. Jacob Veenema geeft een eerste waarschuwing met een schot dat net naast gaat. Sem Nieuwenhuis schiet aan de andere kant de bal recht op keeper Otmar van der Toorn, die eenvoudig redding brengt. Wagenaar probeert het namens RWF nog een keer, maar ook hij heeft het vizier niet op scherp. Het is dezelfde Xander Wagenaar die na ruim een kwartier spelen in twee minuten tijd de wedstrijd op zijn kop zet. Eerst reageert hij prima op een voorzet van Daan de Boer en kan van dichtbij scoren. Rein Koudstaal is kansloos. Kort daarop wordt het 1 – 2 als de bal vanaf de linkerkant wordt voorgezet en opnieuw Wagenaar van dichtbij doeltreffend is. De verdediging van Onstwedder Boys ziet er bij beide doelpunten niet goed uit. Onstwedder Boys probeert vervolgens via lange ballen de tegenstander onderdruk te zetten, maar veel kansen levert dit niet op. Bij een serie corners ontstaan wel wat hachelijke situaties voor het doel van Van der Toorn, maar slechts één keer wordt de thuisploeg nog echt gevaarlijk. Een kopbal van Gerko Scheper uit een corner van Harm Visser gaat echter net naast. In de extra tijd wordt de wedstrijd definitief beslist als Hielke van der Meulen uit een counter de 1 – 3 weet te scoren. Even later fluit scheidsrechter Griemink, die de wedstrijd uitstekend onder controle had, af.

RWF was deze middag de slimmere ploeg, die de kansen die het kreeg ook benutte. Volgende week speelt Onstwedder Boys uit tegen SCN in Nieuwlande, terwijl RWF de nummer drie, FC Assen thuis ontvangt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Gerben Meems, Sven Jaegers, Nick Wagenaar, Luc Nieuwenhuis, Gerwin de Wijk (Bert Jan Wilzing), Rutgert Tipker (Marcel Paans), Sem Nieuwenhuis, Harm Visser, Jarno Sterenborg (Mart Wilzing) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. R. Griemink (Zwartsluis)
Gele kaart: Jarno Sterenborg
Toeschouwers: 320