22.10.2022 Onstwedder Boys niet verder in de beker

Het is Onstwedder Boys net niet gelukt om voor een verrassing in de bekercompetitie te zorgen. Op Sportpark De Boskamp werd met 1 – 2 verloren van The Knickerbockers uit Groningen, een ploeg die uitkomt in de derde klasse. Het beslissende doelpunt viel kort voor het einde van de wedstrijd.

Uitblinker deze middag was doelman Sietse Vissers in het doel van The Knickerbockers. Hij hield met name in de tweede helft met een aantal prima reddingen zijn ploeg in de wedstrijd. Bij Onstwedder Boys waren Harm Visser en Gerben Meems niet van de partij.

Het eerste gevaar van de wedstrijd komt van de ploeg uit Groningen. Sander Stokman wordt aangespeeld in het strafschopgebied, maar zijn schot komt in de handen terecht van keeper Rein Koudstaal. Al na tien minuten moet Guus Zantinga wisselen. Bert Jan Wilzing kan na een duel niet verder en verlaat het veld met een voetblessure. Gerko Scheper neemt zijn plek in de spits in. The Knickerbockers hebben meer balbezit, maar dit leidt niet tot grote mogelijkheden. Na 25 minuten spelen wordt een vrije trap van The Knickerbockers door Sven Jaegers ongelukkig in het eigen doel gekopt: 0 – 1. In de slotfase van de eerste helft krijgt eerst Gerko Scheper een goede mogelijkheid, maar keeper Vissers is net iets eerder bij de bal. Even later kan Jarno Sterenborg alleen op Vissers afgaan, maar het is opnieuw de keeper van The Knickerbockers die redding brengt.

In de tweede helft is het de thuisclub die het beste van het spel heeft en ook kansen krijgt. Een voorzet van Anne Wilzing wordt door Sem Nieuwenhuis met het hoofd teruggelegd op Gerko Scheper, maar zijn inzet kan gemakkelijk worden gepakt door Vissers. Af en toe komt The Knickerbockers er gevaarlijk uit. Uit één van de counters komt Tobias Stel in kansrijke positie, maar hij schiet voorlangs. Aan de andere kant moet keeper Vissers twee keer in actie komen. Eerst komt Gerko Scheper oog in oog met de keeper, die de inzet van Scheper tot corner verwerkt. Even later reageert Vissers goed op een geplaatste kopbal van Scheper. Na 70 minuten spelen wordt het toch gelijk. Een vrije trap van Sven Jaegers wordt goed teruggelegd door Gerko Scheper, waarna Sem Nieuwenhuis de bal binnen kopt: 1 – 1. In de slotfase profiteert de ploeg uit Groningen van een fout op het middenveld bij de Boys. Een snelle tegenaanval wordt bij de eerste paal door Sander Stokman doeltreffend afgerond: 1 – 2. Kort daarop klinkt het eindsignaal van scheidsrechter Olthof.

Hiermee eindigt het bekeravontuur voor Onstwedder Boys, dat zich weer volledig op de competitie kan gaan richten. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SVBO op het programma. In Barger-Oosterveld wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Marcel Paans, Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis, Rutgert Tipker, Gerwin de Wijk, Arjen Velthuis (Jarno Sterenborg), Sem Nieuwenhuis, Anne Wilzing en Bert Jan Wilzing (Gerko Scheper).
Scheidsrechter: Dhr. P. Olthof (Groningen)
Gele kaart: Sem Nieuwenhuis