13.05.2017 Onstwedder Boys haalt nacompetitie

Onstwedder Boys heft zaterdagmiddag op De Boskamp prima zaken gedaan. Tegenstander VVS uit Oostwold werd met 5 - 0 verslagen, waardoor de ploeg van Fokke de Jonge zich heeft geplaatst voor de nacompetitie en daarmee de mogelijkheid krijgt te promoveren naar de derde klasse.

Ook voor VVS stond er deze middag veel op het spel. Bij winst zou het directe degradatie nog kunnen ontlopen. De ploeg uit Oostwold begint wel fel aan de wedstrijd die deze middag onder leiding staat van scheidsrechter Kuipers uit Assen. Al snel neemt de thuisploeg het heft in handen en na tien minuten spelen is het Ties Bruining die uit een voorzet van Gerbrand Spaans de 1 - 0 binnen kopt. Onstwedder Boys is voortdurend gevaarlijk via de rechterkant, waar Nick Wagenaar en Gerbrand Spaans veel ruimte krijgen. Peter Orsel krijgt tot twee keer toe een goede mogelijkheid uit een voorzet vanaf de rechterkant, maar schiet over en naast. Verder reageert keeper Nick Koetje van VVS goed op een schot van Gerbrand Spaans.

Na een half uur spelen is het opnieuw raak. Een voorzet van Nick Wagenaar wordt door Rutgert Tipker hard tegen de touwen gekopt. Koetje is dit keer kansloos. Daarna krijgt Onstwedder Boys kans op kans. Vooral bij corners is het iedere keer gevaarlijk voor het doel van VVS. Abel Jan Huiges, Ties Bruining en Taco Koudstaal weten echter niet te scoren. Kort voor rust krijgt VVS voor het eerst een mogelijkheid in deze wedstrijd. Danny van Lang schiet van dichtbij recht in de handen van keeper Rein Koudstaal, die verder niets te doen heeft in de eerste helft. In de laatste minuut draait Rutgert Tipker goed weg bij zijn tegenstander en gaat op het doel van VVS af. Zijn schot gaat onhoudbaar voor Koetje in het doel en zo wordt er gerust bij een 3 - 0 voorsprong voor Onstwedder Boys.

In de tweede helft is VVS gevaarlijker en krijgt het zowaar wat mogelijkheden om te scoren. Eerst schiet Gerjan Drent op het doel van de Boys en brengt Rein Koudstaal redding, daarna is het de beurt aan Jurjen Drewel die eerst naast schiet en even later ziet dat Rein Koudstaal op zijn inzet goed reageert en een tegendoelpunt voorkomt. Ties Bruining is aan de andere kant dichtbij het vierde doelpunt voor de Boys, maar hij stuit op Nick Koetje. Robert de Vries, die net in het veld is gekomen voor Peter Orsel, krijgt na twintig minuten spelen een goede schietkans, maar opnieuw brengt Nick Koetje redding. Een prachtige steekbal van Gerwin de Wijk zet even later dezelfde Robert de Vries vrij voor de keeper. Hij laat dit keer Koetje kansloos: 4 - 0. Martin Meijer krijgt voor VVS nog een kans, maar hij schiet van dichtbij over. In de slotfase wordt Mischa van Lang van VVS uit het veld gestuurd door scheidsrechter Kuipers, na een slaande beweging tegen Berjan Scheper. Gerwin de Wijk maakt kort voor het einde van de wedstrijd nog het vijfde doelpunt voor Onstwedder Boys. Met een mooi schot van ongeveer 20 meter, laat hij de keeper van VVS opnieuw kansloos.

Door dit resultaat is Onstwedder Boys op een keurige vierde plek geëindigd in de competitie met 38 punten. Kampioen werd Be Quick 1887 uit Haren dat vanmiddag SJS met 6 - 0 wist te verslaan.