28.10.2017 Onstwedder Boys gelijk tegen koploper

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen koploper Loppersum. De ploeg van trainer Richard Streuding was voetballend de mindere maar compenseerde veel door een prima inzet. De wedstrijd eindigde in 1 - 1.

Onder leiding van scheidsrechter Timmer uit Groningen wordt er om half drie afgetrapt. Al na vijf minuten moet keeper Rein Koudstaal in actie komen op een schot van Cees bij de Leij. Loppersum combineert gemakkelijk in de openingsfase tegen een verdedigend ingesteld Onstwedder Boys, dat met vijf man achterin speelt. Na een klein kwartier spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong. Gerko Scheper geeft de bal mee aan Harm Visser, die met een bekeken schot keeper Datema van Loppersum het nakijken geeft. De gasten zijn verrast door de snelle achterstand en gaan op jacht naar de gelijkmaker. Onstwedder Boys staat verdedigend goed, met name Elmar Bijl speelt deze middag een prima wedstrijd en wint bijna alle duels van spits bij de Leij. De duels zijn fel, waarbij eerst Gerjan Kruiter goed weg komt na een harde tackle op Björn Schutter, maar kort daarna krijgt Harm Jan Wilzing wel een gele kaart na een overtreding op Jeffrey Leegstra.

Na 25 minuten spelen neemt Gerko Scheper een vrije trap, maar ziet zijn inzet gestopt door Peter Paul Datema. De Boys komen goed weg als een voorzet van Loppersum door Gerbrand Spaans net over het eigen doel wordt gewerkt. Bij de daaropvolgende corner tast Rein Koudstaal mis en kan Joris Jurna bij de tweede paal eenvoudig de 1 - 1 binnen schieten. Even later redt Koudstaal binnen een paar seconden drie keer prima op pogingen van Loppersum om te scoren.  Kort voor rust verdwijnt ook Gerwin de Wijk in het boekje van scheidsrechter Timmer na een harde tackle op een tegenstander.

In de tweede helft blijft het beeld hetzelfde: Onstwedder Boys verdedigt en Loppersum combineert en probeert de tegenstander onder druk te zetten. Rein Koudstaal moet redding brengen op een inzet van bij de Leij en een inzet van Jacob Havinga wordt door Harm Jan Wilzing verwerkt tot corner. Bij de Leij krijgt eveneens geel na een slaande beweging tegen Elmar Bijl en wordt even later gewisseld. Onstwedder Boys is alleen gevaarlijk bij een tweetal vrij trappen, maar Gerwin de Wijk en Harm Visser krijgen de bal niet langs de muur. In de slotfase zijn er nog een paar kansjes voor Loppersum via Tristan van de Beek die uit een corner naast het doel van de Boys schiet, terwijl Havinga in kansrijke positie eveneens het doel niet weet te vinden. Harm Jan Wilzing komt nog met de schrik vrij als hij opnieuw een overtreding maakt, maar scheidsrechter Timmer houdt de kaarten dit keer op zak. Zo blijft het na 90 minuten 1 - 1.

Een zwaarbevochten gelijkspel brengt Onstwedder Boys op acht punten en een plek bovenin de middenmoot. Volgende week wacht opnieuw een zware klus. Tegenstander is dan HFC '15 uit Hoogkerk, dat ook mee bovenin staat.