10.11.2018 Onstwedder Boys doet goede zaken

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp een zwaarbevochten overwinning behaald tegen SCN. Na een ruststand van 0 - 1 werd het uiteindelijk 2 - 1 voor de ploeg van trainer Richard Streuding. Onstwedder Boys staat door dit resultaat nu op de gedeelde tweede plaats.

In de beginfase gebeurt er voor beide doelen niet veel. SCN is wel de wat makkelijker voetballende ploeg en wint met name de meeste duels op het middenveld. Na een half uur spelen brengt Rein Koudstaal redding op een schot van afstand en weet hij ook de rebound van spits Stefan Bruinsma tot corner te verwerken. Kort daarna krijgt ook Onstwedder Boys een mogelijkheid. Harm Visser schiet op het doel van SCN, maar keeper Leon Reitsma weet het schot te keren. Vervolgens moet Rein Koudstaal weer in actie komen, als eerst Jeffrey Marissen een kans krijgt en vervolgens ook Bruinsma. Tot twee keer toe redt de keeper van Onstwedder Boys prima. In de slotfase zijn er nog wat kleine kansen voor de Boys, maar Anne Wilzing en Gerwin de Wijk schieten over. Vlak voor rust komt SCN op voorsprong als uit een corner de bal wordt verlengd en Henk Jan van de Meer bij de tweede paal eenvoudig binnen kan schieten: 0 - 1.

Na rust kan SCN de voorsprong vergroten, maar Stefan Bruinsma schiet een voorzet vanaf links van dichtbij naast het doel van de Boys. Onstwedder Boys probeert vervolgens meer druk te zetten op de stugge verdediging van SCN. De prima leidende scheidsrechter Smit uit Haren weigert een strafschop te geven als Anne Wilzing binnen de 16-meter wordt aangetikt door zijn tegenstander. Een voorzet van Harm Visser kan net niet door Sem Nieuwenhuis richting doel worden gekopt en kort daarna wordt een hoge bal van Visser door keeper Reitsma ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Aan de andere kant moet Rein Koudstaal redding brengen op een inzet van Jeffrey Marissen.

Twaalf minuten voor tijd komt Onstwedder Boys op gelijke hoogte. Harm Visser weet de bal van een tegenstander af te pakken, waarna de bal voor de voeten van Gerko Scheper komt, die hard binnen schiet: 1 - 1. Even later wordt een voorzet van Sem Nieuwenhuis door Anne Wilzing over geschoten. In de laatste minuut komt Gerko Scheper op de rand van de 16-meter in balbezit. Hij omspeelt twee tegenstanders en scoort beheerst: 2 - 1. Daarna krijgt ook SCN via de snelle en behendige Willy Lubowa nog een goede mogelijkheid, maar met geluk blijft het 2 - 1 voor de Boys.

Onstwedder Boys heeft nu veertien punten uit zeven wedstrijden en daarmee drie punten achterstand op koploper CSVC. Komende zaterdag spelen de Boys een uitwedstrijd in en tegen Nieuw Balinge.