14.05.2022 Onstwedder Boys blijft winnen

Op een droog en daardoor moeilijk bespeelbaar veld heeft Onstwedder Boys op Sportpark De Boskamp zaterdagmiddag goede zaken gedaan door met liefst 7 – 1 te winnen van SCN. Halverwege was het nog 2 – 1 en ging de wedstrijd gelijk op. Door dit resultaat staat de ploeg van trainer Guus Zantinga nu op de vierde plek. Het was de vierde overwinning op rij voor de Boys.

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte in acht genomen voor Hans Oostwoud, die afgelopen weekend is overleden en regelmatig optrad als gastheer bij de thuiswedstrijden. Onstwedder Boys speelde daarom met rouwbanden. Wedstrijden tegen SCN staan bijna altijd garant voor spektakel en veel doelpunten. In Nieuwlande had Onstwedder Boys eerder dit seizoen met 4 – 3 gewonnen.

In de eerste helft zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een eerste poging van Harm Visser gaat over het doel van SCN. Kort daarop krijgt de ploeg uit Nieuwlande de kans om de score te openen, maar Niels Smit schiet de bal net naast het doel. In de tegenaanval komt Anne Wilzing vrij voor de keeper van SCN, maar Leon Reitsma weet de inzet van de linksbuiten van Onstwedder Boys te keren. Een misverstand in de verdediging van Onstwedder Boys leidt tot een plotselinge kans voor Roy Zwiers, maar zijn inzet wordt gekeerd door Rein Koudstaal. Na een half uur spelen komt de thuisclub op voorsprong. Gerwin de Wijk verovert de bal op het middenveld en bedient Harm Visser die met een fraaie pass Anne Wilzing aanspeelt. Wilzing omspeelt keeper Reitsma en scoort beheerst: 1 – 0. Een paar minuten later profiteert Gerko Scheper van een fout in de verdediging van SCN en laat de 2 – 0 aantekenen. SCN komt voor rust nog terug in de wedstrijd als Bryan Marissen een prima voorzet vanaf de linkerkant geeft die door Roy Zwiers bij de tweede paal wordt ingekopt: 2 – 1. Bij Onstwedder Boys valt Nick Wagenaar met een blessure uit en wordt vervangen door Ricardo Buitelaar.

Aan het begin van de tweede helft zijn er aanvankelijk kansen voor beide teams. Gerko Scheper legt de bal op Harm Visser, maar zijn schot wordt door Leon Reitsma gepakt. SCN krijgt eveneens een goede mogelijkheid. Het schot van Niels Smit gaat echter via een been van één van de Boys net over het doel. Na tien minuten spelen is het wel raak voor Onstwedder Boys. Gerko Scheper passeert twee man en speelt de bal naar Harm Visser, die helemaal vrij staat en eenvoudig van dichtbij de 3 – 1 kan maken. Kort daarop scoort Onstwedder Boys opnieuw. Sem Nieuwenhuis passeert keeper Reitsma na een fraaie pass van Gerko Scheper en maakt zo het vierde doelpunt. Bij SCN is het geloof weg en Onstwedder Boys kan de score verder opvoeren. Een schot van een meter of twintig van de voeten van Gerben Meems verdwijnt in de benedenhoek. Een fraaie treffer en Reitsma heeft voor de vijfde keer het nakijken. Een kwartier voor tijd neemt Anne Wilzing aan de linkerkant een vrije trap, die door Sven Jaegers binnen wordt getikt: 6 – 1. Sem Nieuwenhuis en Ricardo Buitelaar zijn ook nog dichtbij een doelpunt, maar het is Marcel Paans die kort voor tijd wel weet te scoren en de eindstand op 7 – 1 bepaalt. De goed leidende scheidsrechter Woering hoeft geen tijd bij te trekken en fluit daarna direct voor het einde van de wedstrijd.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Borger op het programma. Borger en WVV strijden om het kampioenschap, Onstwedder Boys doet nog mee om plaats drie. In Borger begint de wedstrijd om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Ricardo Buitelaar), Elmar Bijl, Sven Jaegers, Gerwin de Wijk, Luc Nieuwenhuis, Harm Visser, Gerben Meems (Marcel Paans), Sem Nieuwenhuis, Anne Wilzing en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. J. Woering (Assen)