21.09.2019 Onstwedder Boys begint met winst

Op een zonnig Sportpark De Boskamp heeft Onstwedder Boys de eerste competitiewedstrijd gewonnen. In een gelijk opgaand duel werd tegenstander DKB uit De Krim met 3 - 0 geklopt, na een ruststand van 2 - 0.

De eerste goede mogelijkheid is voor de gasten als David van Zandwijk via een lange bal wordt aangespeeld. Hij stuit echter op Rein Koudstaal, die redding brengt. Anne Wilzing krijgt namens de Boys de eerste kans. Hij snijdt vanaf links naar binnen, maar schiet net over het doel van DKB. Harm Visser  test keeper Kevin Mepschen middels een afstandsschot en even later met een vrije bal, die net voorlangs gaat. Na een half uur spelen wordt Gerko Scheper licht aangetikt in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Leenknegt besluit om een strafschop te geven. Gerwin de Wijk laat vanaf 11-meter Mepschen kansloos: 1 - 0. Vijf minuten later komt de bal uit een corner via een aantal spelers voor de voeten van Jarno Sterenborg, die van dichtbij de 2 - 0 binnen schiet.

Na rust is het DKB dat de mouwen opstroopt en een aantal goede mogelijkheden krijgt. Donavon van Groningen schiet net naast. Rein Koudstaal brengt redding op een schot van Berny Renker en reageert goed op een schot van Erik Groen. De grootste kans krijgt David van Zandwijk die de bal bij de tweede paal van dichtbij over het doel van de Boys schiet. Daarna komt Onstwedder Boys weer beter in het spel. Nick Wagenaar krijgt geheel vrijstaand de kans op 3 - 0, maar raakt de bal verkeerd en schiet naast. Jarno Sterenborg schiet na een goed combinatie voorlangs en even later schiet Gerko Scheper na een vrije trap van Harm Visser ook net voorlangs het doel van de tegenstander. Tien minuten voor tijd gaat verdediger Jordi Kroezen namens DKB in de fout. Zijn terugspeelbal wordt onderschept door Sem Nieuwenhuis die de bal voorzet en bij de tweede paal Gerko Scheper bereikt, die eenvoudig de 3 - 0 kan scoren. Een mooie aanval via Rutgert Tipker, Harm Visser en Gerko Scheper levert in de slotfase geen doelpunt op. Keeper Kevin Mepschen brengt redding en doet dat nog een keer als even later opnieuw Scheper voor hem opduikt.

Zo wordt de eindstand 3 - 0. Een terechte, maar wel wat geflatteerde overwinning. Komende zaterdag staat de derby tegen Mussel op het programma. In Mussel wordt om 14.30 uur afgetrapt.