30.11.2019 Onnodige nederlaag voor Onstwedder Boys

Opnieuw heeft Onstwedder Boys zich in een uitwedstrijd in de slotfase laten verrassen. In Emmen won SC Angelslo met 3 - 2, waardoor de ploeg van Richard Streuding nu op een teleurstellende achtste plaats staat in de competitie.

Opvallend is dat de Boys in de laatste wedstrijden veel tegendoelpunten krijgen en vooral in de uitwedstrijden in de laatste minuten van de wedstrijden de nodige tegendoelpunten krijgen. Onstwedder Boys kende deze middag wel de nodige personele problemen. Naast Sven Jaegers was ook Nanne Huiges wegens een blessure niet van de partij, terwijl Gerko Scheper vanwege werk pas in de tweede helft ingebracht kon worden.

En het begint allemaal zo goed voor de Boys. Al in de tweede minuut wordt het 0 - 1, als Jarno Sterenborg de bal vanaf de rechterkant wil voorzetten, maar ziet dat de bal bij de eerste paal in het doel terecht komt. Keeper Jarno Brands staat er bij en kijkt er naar.  Even later kan Angelso al op gelijke hoogte komen, als na een misverstand in de verdediging van Onstwedder Boys Erwin van der Weide op het doel van Rein Koudstaal af kan gaan. Hij schiet echter net voorlangs. Aan de andere kant moet Onstwedder Boys op 0 - 2 komen als ook bij Angelslo de bal in de verdediging zomaar wordt ingeleverd. Anne Wilzing probeert oog in oog met keeper Brands een boogballetje, maar Brands kan de bal nog net vangen. Het wordt na een kwartier spelen toch 1 - 1, als van der Weide opnieuw in stelling wordt gebracht en beheerst binnenschiet. Even later wordt een vrije trap van Harm Visser nog net gekeerd door Jarno Brands, terwijl aan de andere kant Rein Koudstaal ternauwernood redding brengt bij een snelle tegenaanval van Angelso.

Onstwedder Boys lijkt opnieuw op voorsprong te komen als een schot van Anne Wilzing tegen de lat komt en in de rebound door Harm Visser in het doel wordt gewerkt. De grensrechter van Angelslo heeft echter buitenspel geconstateerd en dit signaal wordt door scheidsrechter Pool overgenomen. In de laatste minuut van de eerste helft krijgt Onstwedder Boys een strafschop. Er wordt een overtreding op Harm Visser gemaakt, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legt. Ook dit buitenkansje is niet besteed aan de ploeg uit Onstwedde, want de inzet van Gerwin de Wijk wordt gestopt door keeper Brands.

In de tweede helft komt Gerko Scheper in het veld voor Jarno Sterenborg. Het is Onstwedder Boys dat van begin af aan veel druk zet. Dit leidt niet tot grote mogelijkheden en het is verrassend Angelso dat na ruim een kwartier spelen wel op voorsprong weet te komen. Een voorzet wordt door Nino Pitta via de paal ingekopt: 2 - 1. Kort daarna is het al weer gelijk. Eerst is het Sem Nieuwenhuis die na een mooie aanval de bal tegen de keeper van Angelslo schiet. De volgende aanval is wel raak. Gerko Scheper zet de bal voor en bij de tweede paal schiet Anne Wilzing de bal hard binnen de palen: 2 - 2. In de slotfase zijn er voor beide doelen nog kansen. Het is echter Angelslo dat aan het langste eind trekt. Vijf minuten voor tijd wordt een voorzet teruggelegd op spits Ali Arslan, die de bal binnen schiet en zo de eindstand op 3 - 2 bepaald.

Onstwedder Boys zal de laatste twee wedstrijden tegen de laaggeklasseerde teams WVV en Nieuw Balinge moeten winnen om de aansluiting met de subtop te houden. Komende zaterdag wordt er op De Boskamp gespeeld tegen WVV. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.