07.05.2022 Nipte winst voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft aan de Meerdijk in Emmen zaterdagmiddag de competitiewedstrijd tegen SC Angelso met 3 – 2 gewonnen. Bij rust was er nog niet gescoord. Door dit resultaat blijft Onstwedder Boys op de zesde plaats staan in de vierde klasse D.

De thuiswedstrijd tegen Angelslo leverde een gemakkelijke 6 – 0 overwinning op voor de ploeg uit Onstwedde. Deze keer liep het veel stroever. En dat hadden de Boys vooral aan zichzelf te danken, want zowel in de eerste als in de tweede helft werden veel kansen niet benut.

De openingsfase van de wedstrijd, die onder leiding staat van de heer de Vries uit Ens, is weinig spectaculair. Er gebeurt vrijwel niets in de beide strafschopgebieden. Na een kwartier spelen is er een vrije trap voor Angelslo. De bal wordt in de muur geschoten waarna er een mogelijkheid ontstaat voor de Emmenaren, maar het schot wordt geblokt. Kort daarop is Onstwedder Boys ook voor het eerst gevaarlijk: Sem Nieuwenhuis kan net niet bij de bal na een voorzet van Anne Wilzing. De druk van Onstwedder Boys neemt toe en dat levert binnen twee minuten drie mogelijkheden op. Sem Nieuwenhuis brengt Bert Jan Wilzing in stelling, die in kansrijke positie de bal net over het doel schiet. Vervolgens schiet Gerwin de Wijk eveneens over en is het even later Anne Wilzing die op keeper Jordi Tent stuit. Harm Visser krijgt een gele kaart van de scheidsrechter na commentaar op de leiding, als de scheidsrechter verzuimt de voordeelregel toe te passen. In de slotfase van de eerste helft krijgt Sem Nieuwenhuis tot twee keer toe de kans om de score te openen. Eerst schiet hij tegen de paal en vlak voor rust weet hij de bal niet in het lege doel van Angelslo te krijgen. Angelso is één keer gevaarlijk. Rein Koudstaal brengt redding op een inzet van Humphrey Esotu.

Na rust blijft het spelbeeld hetzelfde. Onstwedder Boys valt aan en Angelslo probeert via de counter gevaar te stichten. Opnieuw zijn er mogelijkheden voor de oranjehemden om te scoren. Gerko Scheper raakt de bal niet goed na een pass van Bert Jan Wilzing en Wilzing stuit even later na een voorzet van Anne Wilzing op keeper Jordi Tent. Een pass van Gerko Scheper op Bert Jan Wilzing levert de volgende mogelijkheid op. Wilzing schiet de bal tegen keeper Tent aan, waarna in de rebound Gerko Scheper met een kopbal wel weet te scoren: 0 – 1. Gerben Meems is daarna dichtbij de 0 – 2, maar zijn schot van een meter of twintig gaat net naast. Na een kwartier spelen komen de Boys alsnog op 0 – 2. Na een vrije trap komt de bal op de rand van de 16-meter bij Harm Visser, die met een geplaatst schot het tweede doelpunt maakt. Kat in het bakkie zou je denken, maar niets is minder waar. Angelslo krijgt een paar minuten later een vrije trap die door Sem Nieuwenhuis ongelukkig in het eigen doel wordt gekopt. En niet veel later let de verdediging van Onstwedder Boys niet op bij een ingooi. Gezim Luli kan helemaal vrijstaand de bal aannemen en laat Rein Koudstaal kansloos: 2 – 2. Daar na volgt een blessurebehandeling voor scheidsrechter de Vries, die na een paar minuten gelukkig de wedstrijd kan vervolgen. Een kwartier voor tijd wordt het 2 – 3. Een strakke voorzet van Gerben Meems wordt bij de tweede paal door Bert Jan Wilzing in het doel gekopt. In de slotfase kunnen Gerko Scheper en Anne Wilzing de wedstrijd definitief beslissen, maar ook zij verzuimen te scoren. Na precies 90 minuten fluit de scheidsrechter af.

Een moeizame overwinning voor Onstwedder Boys, dat dinsdagavond op bezoek moet bij Nieuw Balinge, dat op de voorlaatste plaats staat. Komende zaterdag, 14 mei, staat de thuiswedstrijd tegen SCN uit Nieuwlande op het programma. Er wordt dan om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Gerwin de Wijk, Luc Nieuwenhuis (Elmar Bijl), Harm Visser, Gerben Meems, Sem Nieuwenhuis, Anne Wilzing, Bert Jan Wilzing (Michel Beikes) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. J. de Vries (Ens)
Gele kaart: Harm Visser