09.10.2017 Nipt verlies voor VCO-teams

Ook afgelopen zaterdag hebben heren 1 en dames 1 van VCO '72 weer prima prestaties geleverd. Beide teams wisten de eerste uitwedstrijd van het seizoen net niet te winnen. Zowel de dames als de heren verloren hun wedstrijd met 3 - 2.

Dames 1 moest zaterdagavond spelen tegen VC Sleen en heeft na een 2-0 achterstand in sets de derde en de vierde set weten te winnen. De vijfde set werd echter weer met 15 - 8 verloren en zo werden er toch nog twee punten in de wacht gesleept. In deze wedstrijd stonden twee meiden van het Regio Talent Centrum tegenover elkaar. Normaal gesproken trainen ze samen in Groningen. Manon Torenbeek (15 jaar) uit Sleen stond tegenover Britt Mulder (14 jaar) uit Onstwedde. Beide meiden bepaalden voor een groot gedeelte de wedstrijd. De dames van Onstwedde spraken na de wedstrijd over de harde smashes van Manon en de dames van Sleen hadden het over de zeer vervelende service van Britt waarmee ze veel scoorde.

De heren van Onstwedde moesten spelen in Annen. Annen, vorig jaar gedegradeerd uit de hoofdklasse, was een zeer geduchte tegenstander. De eerste set ging naar VCO'72. De tweede en de derde set ging naar de thuisspelende ploeg. De vierde set ging zeer verrassend weer naar de ploeg uit Onstwedde. In de vijfde set kreeg VCO'72 zelfs drie matchpoints, maar wisten deze niet te verzilveren. Annen won deze set uiteindelijk met 16 - 14 en de wedstrijd met 3 - 2. De Onstwedders waren na afloop toch zeer content met de twee behaalde punten. Het was een zeer mooie en spannende wedstrijd.

Komende zaterdag spelen beide teams weer een thuiswedstrijd. De dames spelen om 17.00 uur tegen Quinto D1 uit Westerbork. De heren spelen om 19.00 uur tegen Hake Tjoba H1 uit Klazienaveen.