23.02.2017 Meems positief over kansen Boys

Onstwedder Boys meestal goed na de winterstop: promotie moet volgens Gerben meems dan ook mogelijk zijn.

Onstwedder Boys kon vorig seizoen de promotie naar de derde klasse niet doen gelukken. De ploeg zat dicht bij de nacompetitie, maar viste net naast het net. Reden was onder meer het terugtrekken van Harkstede. De Boys moeten het dit seizoen dus opnieuw proberen. Ondanks het feit dat de formatie van scheidende trainer Fokke de Jonge vijfde staat is niet iedereen tevreden bij de bespelers van De Boskamp.

Gerben Meems, kind van de club, kan het allemaal wel verklaren. De 23-jarige weet net als velen dat zijn ploeg niet voor de eerste keer te maken heeft met veel blessures. Vorig jaar was het al zo en de jaargang ervoor was het niet anders. Het kan verkeren. ,,Het was een beetje een wisselvallige start: als team niet constant genoeg, maar dat is ook niet heel gek vind ik: veel blessures waardoor vastigheid binnen het team ontbreekt. Dan is het altijd lastig iets constants op te bouwen. Dat is iets dat je niet in de hand hebt helaas. In de eerste seizoenshelft vond ik de laatste drie wedstrijden het beste gaan: onder een nieuw systeem waarbij de kwaliteiten van onze spelers beter worden benut”, vindt Meems.

 De verschillen in de bovenste regionen zijn vrij klein al lijkt de kampioensrace te gaan tussen HS’88 en Be Quick 1887. Onstwedder Boys moet zich kunnen plaatsen voor de nacompetitie voor promotie; plek drie is haalbaar. De oranjehemden hebben de kwaliteiten ervoor en etaleerden dat onder meer in het treffen met Middelstum dat met 3-0 werd gewonnen. ,,Toch een wedstrijd om op terug te kijken. De week ervoor nieuwe posities en ook andere taken binnen het veld. Het liep deze wedstrijd echt en dat was natuurlijk erg fijn. Het voelde als een soort ommekeer. Jammer was dat de winterstop hierna snel volgde.”

De derby bij SJS was een dramatisch moment voor de student chemische technologie. ,,Het was echt van beide kanten heel slecht. Natuurlijk ook een derby, want van SJS wil je niet verliezen. Helaas gebeurde dit wel. De manier waarop was ook best knullig. Van die wedstrijd heb ik echt heel erg gebaald.”

 Onstwedder Boys heeft al enkele jaren een abonnement op goed presteren na de kerstdagen. Als dat abonnement dit seizoen wordt verlengd dan kan er straks worden gelachen bij de Onstwedders. Meems is eveneens positief gestemd. ,,Als we de reeks doorzetten waar we zijn geëindigd dan geloof ik erin dat we promotie kunnen halen. Als we de statistieken mogen geloven is de tweede seizoenshelft altijd beter voor ons met natuurlijk het ijzersterke voorbeeld in het jaar dat we kampioen werden. Toen kwamen we ook vanuit de middenmoot.”

Gerben Meems wil dolgraag promoveren en met zijn Onstwedder Boys lang in de derde klasse blijven spelen. Voor de supporters die elke wedstrijd voor veel steun zorgen zou hij het alleen al willen. ,,Mijn hart ligt bij deze club.” Dat is wel te merken aan het feit dat hij vanaf zijn woonplaats Groningen steeds weer naar zijn geboortedorp gaat voor trainingen en het spelen van wedstrijden.

Bron: Dag in dag uit