03.06.2013 Maaike Oldenkamp wint M / Z klasse

Maaike Oldenkamp met Andorra van de organiserende vereniging De Driesporen was in de barrage in de gecombineerde M/Z klasse net 0.2sec sneller dan Bertjan van Dijk die met Bentley tweede en met Cimora derde werd.

De wedstrijd in Onstwedde viel deels samen met de wedstrijd in Harkstede, waardoor ook het aantal deelnemers was verdeeld. Eigenlijk zijn twee wedstrijden bij het springen binnen de provinciegrens te veel en dan hebben we het nog niet eens over wedstrijden net over de provinciegrens. Een betere verdeling en spreiding van wedstrijden is hard nodig.

Het Evenemententerrein lag er voortreffelijk bij en is ook het parkeren op het veld eigenlijk nooit een probleem. Jammer dat het erg koud en winderig was. Er werd gewerkt met twee springringen: In de hoofdring werd het klassieke parcours verreden en in de bijring kon men progressief starten. Dit evenement verdient eigenlijk een groter deelnemersveld. Er was bij de paarden nog een extra prijs te verdienen in de vorm van een deken, aangeboden door Hoefsmederij Björn Oosting en Sier- en constructiewerken Oldambt. Deze waren voor de beste combinatie over zowel het klassieke als het progressieve parcours.

In de klasse B is deze gewonnen door Beaudine Hollemans met Bella Diva RB van Veendam. Zij werd 2e in het klassiek en 4e in het progressief. In de klasse L werd deze deken opgeëist door Elise Dierkes met Wild Love M van de organiserende Driesporen. Zij werd 2e in het klassiek en eerste in het progressief. Rana Dalenoord met Meilena H van NIOP werd hier eerste in het klassiek, terwijl voor de thuisclubrijdende Mariol Middel met Niangelo in het progressief 2e werd. In de M/Z klasse ging de deken naar Bertjan van Dijk respectievelijk de 2e prijs en een 4e plaats behaalde, terwijl Silvana Wezeman van NETA met Cottica RV. Zij werd respectievelijk de 4e en 2e, klassiek gaat boven progressief.
De beginnerklasse BB werd gewonnen door Margot Norder met Dorianda van De Hondsrug. Zij was eerder al eerste geworden bij de pony’s met Esmee in het progressief klasse M/Z.

Hier werd de BB cat. C/D gewonnen door Jannie Hilgenga met Vaika van De Driesporen en werd ze ook nog eens eerste in het progressief. De klasse B klassiek (D/E) was voor Eva Kral met Sir Ron van Veendam en in het progressief werd Annemarie Kremer met Emire van de Woudruiters eerste. De klasse L klassiek (C/D/E) was voor Lisa Hamminga met Dekro’s Anigo van Laarwoud, die met dezelfde pony ook in het progressief eerste werd. De nog jonge Emile Drenth van De Drieporen wist met zijn kleine A-pony Blue Boy het progressief cat.A te winnen. Het klassiek klasse Z (cat. C/D) werd gewonnen door Lisa van de Molen met Nozem van PC de Bongerd.

Voor de vereniging was er nog een primeurtje. In de beide jurywagens, beschikbaar gesteld door de firma Beens, werden direct digitaal de prestaties ingevoerd die via een draadloze routerverbinding ook direct naar het secretariaat, beschikbaar gesteld door HTO in Assen, gingen. Hierdoor wordt automatisch het klassement opgemaakt en hoeft de jury dit verder niet meer bij te houden en is de kans op fouten veel kleiner. Ook hoeven dan de resultaten niet meer op het secretariaat in gevoerd te worden. Afgezien van een te klein deelnemersveld was het verder een succesvolle wedstrijd mede door de sponsoren en vele vrijwilligers.