13.05.2013 Kür op muziek, primeur voor het noorden

Afgelopen zaterdag 11 mei had Paardensportvereniging De Driesporen te Onstwedde een primeur in het Noorden: kür op muziek voor menners.

Nadat eerst de "gewone" dressuur en vaardigheid werd gereden, was de kür aan de beurt. Voor dit splinternieuwe onderdeel in de mensport hadden 10 durfals zich opgegeven. Juryleden Corry Rave en Joke Elzinga spraken van een groot succes. Iedere deelnemer kreeg na afloop van zijn of haar kür positieve feedback met hier en daar een tip voor een volgende keer. Deelnemers en toeschouwers genoten van deze nieuwe uitdaging, ondanks dat het weer nogal tegen zat.

Martine Trijbels met haar bonte Rembrand mocht de eerste prijs in ontvangst nemen met een score van 77,5%. Met een 9 voor de moeilijkheidsgraad wist zij de jury te imponeren. Met onder andere een overgang van stap naar galop met 1 hand en dan ook nog gelijk een volte maakte zij diepe indruk.  Verder waren er vele 8-en uitgedeeld, onder andere voor alle galoponderdelen, choreografie en muzikale interpretatie.  Men-/rijtechnisch is Rembrand super voor elkaar. En de muziekkeuze was ook erg goed.
Foto links: Martine Trijbels met Rembrand
Video
|
Marjet Westerhoff met Belandro stond op een welverdiende 2e plaats, met 74%.  De jury vond het een proef vol hoogtepunten, op mooie muziek. Er werd in harmonie gereden, wel was er nog een beetje spanning.
Foto rechts: Marjet Westerhoff met Belandro
Video

Video 

De derde prijs ging naar Carina Jansen met Scallawag, die helemaal vanuit Zwolle naar Onstwedde toe was gekomen. Zij haalde 72,15% voor een  sympathieke, nette, met veel enthousiasme gereden proef, paard en menner genoten er zichtbaar van
Video

Fotoreportage