23.10.2021 Klinkende overwinning Onstwedder Boys

Onstwedder Boys had zaterdagmiddag weinig moeite met SC Angelslo. Na een 2 – 0 ruststand won de ploeg van trainer Guus Zantinga overtuigend met 6 – 0. Door dit resultaat staat de ploeg nu op de vierde plek op de ranglijst met negen punten uit vijf wedstrijden.

Een meevaller voor de ploeg uit Onstwedde is de terugkeer van Elmar Bijl in de verdediging. De eerste helft wordt gekenmerkt door veel slordigheden aan beide kanten. Het lukt ook Onstwedder Boys niet de bal lang in de ploeg te houden. Wel komen de Onstwedders al na vijf minuten op voorsprong. Vanaf de linkerkant wordt Gerko Scheper in kansrijke positie aangespeeld. Scheper geeft de bal aan Sem Nieuwenhuis, die er nog beter voorstaat en van dichtbij de 1 – 0 laat aantekenen. Het is tevens één van de laatste wapenfeiten van Gerko Scheper, die na ruim een kwartier spelen geblesseerd het veld moet verlaten en wordt vervangen door Jarno Sterenborg. Pas na een half uur spelen worden de Boys weer gevaarlijk. Sem Nieuwenhuis krijgt een goede mogelijkheid, maar zijn inzet wordt tot corner verwerkt door keeper Jordy Tent van Angelslo. Tent moet ook in actie komen na een schot van Jarno Sterenborg. Even later is het wel raak als de Emmer keeper een schot van Anne Wilzing niet onder controle krijgt en Sem Nieuwenhuis in de rebound weet te scoren: 2 – 0. Voor rust krijgt Gerben Meems nog de kans om op 3 – 0 te komen, maar andermaal brengt Jordy Tent redding. De ploeg uit Emmen is in de eerste helft niet één keer gevaarlijk geweest.

Na rust komt Angelslo beter in de wedstrijd en wordt het af en toe gevaarlijk. Een schot wordt door één van de verdedigers van Onstwedder Boys van richting veranderd en gaat maar net over het doel van Rein Koudstaal. Ook Erdinc Akis en Ali Arslan proberen het met schoten van afstand, maar hebben geen succes. Na twintig minuten spelen weet Sven Jaegers na een corner uit een moeilijke hoek de 3 – 0 te maken en even later is het Jaegers die een bal op het middenveld oppikt en vrij door kan lopen richting het doel van Angelslo. Jaegers schiet beheerst de bal binnen langs de keeper van Angelslo. De wedstrijd is daarmee beslist. In de laatste tien minuten weet Onstwedder Boys nog twee keer te scoren. Nadat Jarno Sterenborg bij zijn eerste kans eerst nog de paal raakt, is het bij de tweede mogelijkheid wel raak. Sterenborg krijgt de bal aangespeeld vanaf rechts, gaat het strafschopgebied binnen en schiet de bal hard in de kruising: 5 – 0. Even later is het opnieuw Jarno Sterenborg die met een fraaie boogbal de keeper van Angelslo kansloos laat en de eindstand op 6 – 0 brengt.

Komende zaterdag zijn de Boys vrij. Over twee weken staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Tiendeveen, dat tot nu toe alle wedstrijden heeft verloren en onderaan staat. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Michel Beikes), Elmar Bijl, Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis, Gerben Meems, Gerwin de Wijk (Rutgert Tipker), Harm Visser, Sem Nieuwenhuis, Gerko Scheper (Jarno Sterenborg) en Anne Wilzing.
Scheidsrechter: Dhr. J. Klompien (Groningen)