22.11.2016 Kampioenskoorts op De Boskamp

De jongste jeugdelftallen van Onstwedder Boys draaien een meer dan geslaagde najaarscompetitie. Meerdere teams zijn nog volop in de race voor het kampioenschap.

Het jongste elftal, de JO 9.2, is het enige team dat officieus al kampioen is. Vorige week gaf het naaste belager Bellingwolde JO 9.2 een geweldig pak slaag (1 – 15 winst in Bellingwolde). De thuiswedstrijd tegen SPW JO 9.3 moet alleen nog in winst omgezet worden maar gezien de resultaten tot dusver (8 gespeeld, 8 winst, doelsaldo 169 – 1) lijkt dat een formaliteit tegen de huidige nummer negen van de ranglijst.

Onstwedder Boys JO 9.1 speelt een echte kampioenswedstrijd tegen Bellingwolde JO 9.1. De Bellingwolders hebben twee punten meer dan het zevental van trainer/ leider Erik Ploeger. Alleen winst is genoeg voor de Onstwedders. Bij elk ander resultaat is Bellingwolde JO 9.1 kampioen.

Ook JO 11.2 heeft goed vooruitzichten. Samen met Heiligerlee delen zij de koppositie, maar het doelsaldo van de mannen van Gerard Mulder is vele malen beter. Bij winst is ook dit team kampioen.

JO 11.1 en JO 11.3 zitten in dezelfde competitie en bezetten de eerste en tweede plaats. De 11.3 heeft de minste verliespunten en kan zaterdag 3 december op eigen kracht kampioen worden.

Tot slot de JO 13. JO 13.1 bezet de derde plaats, maar moet nog een aantal wedstrijden meer spelen dan de concurrentie. Aangezien zij net als de 11.3 de minste verliespunten hebben ook zij alles nog in eigen hand. De laatste wedstrijd is op zaterdag 17 december tegen VVS JO 13.1.

De JO 13.2 is qua verliespunten gedeeld koploper samen met Valthermond JO 13.2. De Onstwedders zijn naar alle waarschijnlijkheid de onderliggende partij als het om de titelkansen want de Valthermonders hebben een wedstrijd minder gespeeld en een nagenoeg gelijk doelsaldo.

Bron:  dagindaguit.com