07.06.2019 JO16 Onstwedder Boys verliest finale

De JO16 van Onstwedder Boys heeft afgelopen zaterdag de bekerfinale verloren van AVC uit het Friese Sexbierum. De ploeg uit Friesland won met 3 - 1 en mocht na afloop de beker in ontvangst nemen.

De hele dag waren er in alle categorieën finalewedstrijden in Zuidwolde (Drenthe). Om 16.00 uur werd er door de Boys afgetrapt. Er waren veel ouders en familie aanwezig om de Boys aan te moedigen. Helaas kon topscorer Jarno Sterenborg wegens een knieblessure niet meedoen. Het begin was nerveus van de kant van Onstwedder Boys. AVC nam het initiatief en scoorde binnen een kwartier twee doelpunten. Daarna ging het beter met de Boys en kwamen er in de eerste helft een paar kansen. De grootste was voor Lars Horlings, die de bal tegen de keeper aan schoot.

De tweede helft begon net als de eerste helft met een aantal kansen voor AVC. Eén van deze kansen werd benut waardoor het 3 - 0 werd. Onstwedder Boys probeerde van alles om nog terug te komen in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd lukte het Mart Wilzing om uit een vrije trap de 3 - 1 te scoren. In de slotfase kreeg Arjen Velthuis nog een grote kans alleen voor de keeper, maar ook dit keer bracht de keeper van AVC redding. Zo werd de eindstand 1 - 3 voor AVC. Na afloop kregen alle spelers van de KNVB een medaille uitgereikt.