02.11.2019 HS'88 wint van Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag opnieuw een nederlaag geleden. In een rommelig duel won HS ’88 terecht met 0 – 2. Hierdoor is de ploeg uit Hoogezand Onstwedder Boys op de ranglijst gepasseerd.

Het is HS ’88 dat op Sportpark De Boskamp goed aan de wedstrijd begint. De ploeg uit Hoogezand voetbalt in de eerste helft ook beter en wint de meeste duels. Bij Onstwedder Boys gaat veel mis. Naast de duels die verloren gaan, worden er ook de nodige individuele fouten gemaakt en komen veel passes niet aan. Al na vijf minuten spelen komt HS ’88 op voorsprong. Bij de tweede paal kan verdediger Stèphan Kruit een corner van Aron Oortwijn ongehinderd in het doel van de Boys koppen: 0 – 1. Even later brengt Rein Koudstaal redding bij een vrije trap van Oortwijn, die rechtstreeks op het doel geschoten wordt. Af en toe komt Onstwedder Boys er gevaarlijk uit. De beste mogelijkheid is voor Gerko Scheper, die in het strafschopgebied wordt aangespeeld door Harm Visser, maar vervolgens de bal over het doel schiet. Verder schiet Anne Wilzing een corner in één keer tegen de paal.
HS ’88 komt nog een keer goed weg als na een half uur spelen een voorzet van Ties Bruining door Justin de Groot bijna in het eigen doel wordt gewerkt. In de slotfase van de eerste helft ziet spits Miquel Korte eerst een kopbal net over het doel van de Boys gaan. Even later schiet Korte een goede voorzet van Tjerk Kalverboer tegen de paal. 0 – 1 is ook de ruststand.

In de tweede helft begint Onstwedder Boys wel beter en probeert de tegenstander onder druk te zetten. Harm Visser, die in de punt van de aanval speelt, wordt echter maar zelden bereikt. De betere mogelijkheden zijn wel weer voor HS ’88. Tot twee keer toe krijgt Arno Oosterhof de kans om zijn ploeg op een 0 – 2 voorsprong te zetten. Eerst brengt Rein Koudstaal redding en bij de tweede kans schiet Oosterhof van dichtbij naast. Aan beide keren gaat slordig balverlies bij Onstwedder Boys vooraf. De beste kans voor de ploeg van Richard Streuding ontstaat een kwartier voor tijd als Gerko Scheper op links goed doorgaat en Anne Wilzing in het strafschopgebied aanspeelt. Zijn inzet wordt gestopt door de uitstekend keepende Lucas Wijma in het doel van HS ’88. Gerko Scheper wordt kort daarna met een harde tackle onderuit geschopt door een speler van HS ’88. Scheidsrechter Bakker is echter coulant en geeft slechts geel. In de slotfase komen Sem Nieuwenhuis en Bert Jan Wilzing in het veld om voor meer aanvallende impulsen te zorgen. Wilzing is nog een keer dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal wordt door een speler van HS nog van richting veranderd. Ook reserve-doelman Wouter Spaans moet de laatste minuten nog als veldspeler het veld in, omdat Sven Jaegers met een ernstige beenblessure van het veld wordt gedragen na een ongelukkige botsing met de keeper van de ploeg uit Hoogezand.

Kort voor het einde van de wedstrijd beslist HS ’88 het duel. Een snelle counter zet twee spelers vrij voor het doel van Rein Koudstaal. Miquel Korte kan simpel binnen tikken, maar doet dat wel in buitenspel positie. Scheidsrechter Bakker negeert echter het vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Peter de Jong. Zo neemt HS ’88 terecht de drie punten mee naar Hoogezand. Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys in Nieuwelande tegen SCN. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Onstwedder Boys staat nu op de zesde plaats met elf punten uit zes wedstrijden.