10.07.2012 Henk Jaap wint drie topwedstrijden

Henk Jaap Moorlag heeft in Groesbeek de finalewedstrijd en daarmee ook het eindklassement van de Dynasys MTB Topcompetitie op zijn naam geschreven. De mountainbiker uit het Rabobank-Giant Offroad team was op het modderige en zware parcours in Groesbeek te sterk voor Hans Becking en veldrijder Gerben de Knegt.

Henk Jaap Moorlag maakt niet het makkelijkste seizoen door in zijn jonge carrière. In 2011 verdiende de 22-jarige mountainbiker uit Onstwedde, in het Italiaanse Val di Sole, een halve nominatie voor de Olympische Spelen in Londen. Het lukte Moorlag echter niet om dit seizoen voor de tweede keer aan de kwalificatie-eisen te voldoen. Moorlag treurde er echter niet lang om. “Ik ben nooit in de buurt geweest van de kwalificatienorm, ik had het niet verdiend”, vertelde Moorlag in Groesbeek, waar hij met vernieuwde motivatie aan de start kwam. “De druk is weg, ik kan me nu zonder stress op de toekomst richten.”

In Groesbeek liet Moorlag zien dat de concurrentie op het NK, over twee weken in Steenwijk, serieus rekening met hem moet houden. In de beginfase hield hij zich nog gedeisd, maar in de vierde ronde reed Moorlag na een versnelling weg bij de concurrentie. “Dat ging vrij makkelijk”, keek Moorlag terug op zijn race. “Op het laatst was de voorsprong zo groot dat ik niet meer voluit hoefde te rijden. Dat was fijn want door de regen zoog de ondergrond nogal wat het erg zwaar maakte.” Moorlag had na zeven ronden fietsen 1 minuut en 19 seconden voorsprong op Hans Becking. Voormalig ploeggenoot Gerben de Knegt legde daar weer een minuut achter beslag op de derde plek. Niels Wubben eindigde op de vijfde plaats.

Henk Jaap Moorlag was met vijf podiumplaatsen in vijf manches de meest regelmatige mountainbiker in de Dynasys Topcompetitie. Hij schreef de wedstrijden in Norg, Landgraaf en Groesbeek op zijn naam en eindigde in Nieuwkuijk als derde en in Apeldoorn als tweede. Hans Becking eindigde op ruime afstand als tweede in het klassement. Frank Schotman werd derde.

Bron: Rabobank