15.04.2021 Guus Zantinga nieuwe trainer Boys

Guus Zantinga is met ingang van het komend seizoen hoofdtrainer van voetbalvereniging Onstwedder Boys. De 57-jarige inwoner van Heiligerlee volgt Wilbert Arends op, die de club na één seizoen verlaat. Zantinga is tot het eind van dit seizoen hoofdtrainer van VVS uit Oostwold en bekleedde daarvoor dezelfde functie bij Scheemda, Westerlee, Poolster en Bellingwolde.

"In een open en plezierig gesprek werden aan beide kanten de ambities en de motivaties afgetast. Die bleken goed op elkaar aan te sluiten", vertelt voorzitter René Jonker van Onstwedder Boys over de keuze voor de nieuwe oefenmeester, die voor één seizoen tekent bij de oranjehemden. "Wij denken in Zantinga een hoofdtrainer te hebben gevonden die uitstekend bij onze club past."

 
Bucketlist

Zantinga deelt dat gevoel: "Ik ben al zo'n twintig jaar hoofdtrainer en Onstwedder Boys is een club die al lang op mijn bucketlist stond. Nu de kans zich voordeed omdat Wilbert Arends vertrok bij Onstwedder Boys en ik bij VVS, besloot ik te solliciteren. Ik ken Onstwedde ook een beetje via mijn dochter, die al 12 jaar bij Kapsalon Carla in het dorp werkt. Zo had ik een goed gevoel bij het dorp en dat is nog eens versterkt door de gesprekken met het bestuur en enkele spelers."

Teamproces

Zantinga typeert zichzelf als een trainer die focust op het teamproces: "Tijdens de training en wedstrijden sta ik boven de groep en wil ik aangesproken worden met 'trainer'. Na afloop in de kantine sta ik graag tussen de jongens en ben ik gewoon 'Guus'. Ik hoop dat de coronabeperkingen snel achter de rug zijn, zodat er weer gewoon lekker gevoetbald kan worden. Ik heb zin om bij Onstwedder Boys aan de slag te gaan."

Op de foto: Trainer Guus Zantinga (l.) en voorzitter René Jonker tekenden een overeenkomst voor één seizoen (foto Onstwedder Boys).