05.06.2018 Goede prestaties turnsters CSVO

Op zaterdag 2 juni 2018 stonden de Provinciale kampioenschappen turnen in Uithuizen op het programma. De beste turnsters, bekeken over twee voorrondes, mochten hun kunsten vertonen. Namens CSVO deden er zeven turnsters mee aan deze finale. Uiteindelijk gingen er drie medailles naar Onstwedde.

Voor recreatie turnen deden mee José Roelfsema, Moniek Huls en Annelie Marsman en voor selectie turnen deden mee  Rianne Timpener, Marjanne Wolfs , Sanne Meesters en Miren Nieuwenhuis.

In de eerste wedstrijd mochten Rianne Timpener, Marjanne Wolfs, Sanne Meesters en Annelie Marsman hun kunsten vertonen. Annelie turnde een hele goede wedstrijd in de categorie pupil 2 D4. Op sprong en brug werd ze zelfs eerste. Aan het eind van de ochtend mocht ze welverdiend de zilveren medaille om haar nek hangen. Rianne en Marjanne turnden in de categorie mini instap D2 een prima wedstrijd. Rianne behaalde zelfs de eerste plaats op de brug. Rianne werd uiteindelijk vijfde en Marjanne twaalfde. Sanne turnde in de categorie Instap D2. Ze heeft twee hele mooie sprongen laten zien en ook een  mooie vloeroefening. Uiteindelijk eindigde ze op de 21ste plek.

In de derde wedstrijd kwam Miren Nieuwenhuis  in actie in de categorie Junior E. Ze turnde een nette, stabiele wedstrijd. Op de vloer werd ze tweede met een hele nette oefening. Op de balk werd ze derde en bleef ze staan met de radslag en de handstand. Waar ze in de voorrondes twee keer op een vijfde plaats eindigde, mocht ze vandaag het podium op en werd haar de bronzen medaille uitgereikt.

In de laatste wedstrijd van de dag kwamen José Roelfsema en Moniek Huls in actie. José haalde een keurige derde plaats op de balk en ze turnde een mooie vloeroefening. Ze werd in haar categorie uiteindelijk vijfde. Moniek kwam uit in de categorie jeugd 1 D4. Op de balk ging de koprol goed en op de vloer lukte de overslag. Op beide toestellen werd ze eerste. Aan het eind van de dag mocht ze het podium op en kreeg ze de zilveren medaille uitgereikt.

CSVO kijkt terug op een geslaagd wedstrijd seizoen.

Op de foto's: Annelie Marsman, Miren Nieuwenhuis en Moniek Huls.