21.08.2012 Geweldige prestaties bij De Driesporen

De Groninger Dressuur Kampioenschappen en de Noordelijke Menkampioenschappen hebben PSV De Driesporen uit Onstwedde maar liefst vier kampioenen opgeleverd.

Het aanstormend talent van de vereniging Evelyn Speelman behaalde met haar pony Sjors een klinkende overwinning in de klasse L/AB met maar liefst 63,67%. Bij de paarden was het Ann Wessels die met Bernice de klasse M op haar naam wist te schrijven met 62,09%. Ann Wessels mag met Benice H. daarmee naar de Hippiade - de Landelijke Kampioenschappen - dressuur op 7/8 september in Ermelo verreden worden. Zij zal daarbij vergezeld worden door Jarmilla Peterson die met Don Chello die met 64,12% de 3e plaats wist te veroveren in de klasse ZZ Licht. In de klasse B dressuur voor paarden werd Maryam Sandee met Combeau met haar 2e plaats reservekampioen.

Bij de Noordelijke Menkampioenschappen (Groningen, Friesland, Drenthe en een stukje Overijssel) was het Martine Trijbels die flink wist te scoren. Met de pony Amerigo won ze de klasse M vaardigheid voor enkelspan ponies met 2 foutloze ritten. Dat kunststukje herhaalde ze nog een keer met Rembrand in de klasse M vaardigheid voor enkelspan paarden. Met beide combinaties mag ze naar de Hippiade op 15 september in Ermelo. Dan mag ze Rembrand ook nog in de klasse Z dressuur starten, want haar 3e plaats in de Noordelijke kampioenschappen leverde haar ook daarvoor een nominatie op.

Martine Trijbels met Rembrand