08.10.2022 Gelukkige winst voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft de uitwedstrijd tegen SV Haulerwijk met 1 – 2 gewonnen. Bij rust stonden de Boys nog met 1 – 0 achter. Sem Nieuwenhuis scoorde in de laatste minuut de winnende treffer. Door dit resultaat staat Onstwedder Boys samen met FC Assen bovenaan in de competitie met zeven punten uit drie wedstrijden.

Positief deze middag was de terugkeer van Anne Wilzing bij de Boys, na een afwezigheid van zeven weken. Wilzing raakte tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen ernstig geblesseerd en viel in de tweede helft in. Gerwin de Wijk is deze middag niet van de partij.

In de eerste helft zijn er kansen voor Onstwedder Boys, maar zowel Gerko Scheper als Arjen Velthuis slagen er niet om te scoren. Vijf minuten voor rust lukt het Haulerwijk wel. Een fraai afstandsschot van Patrick Hilhorst verdwijnt in het doel van Onstwedder Boys. Rein Koudstaal is kansloos. 1 – 0 is ook de ruststand.

Een kwartier voor tijd maakt Onstwedder Boys gelijk. Rutgert Tipker schiet de bal binnen uit een voorzet van Anne Wilzing. Vervolgens wordt een hoge bal door de keeper van Haulerwijk gevangen, waarna Gerko Scheper alsnog de bal in het doel werkt. Scheidsrechter Wijnja keurt het doelpunt aanvankelijk goed, maar na overleg met de grensrechter komt hij op zijn besluit terug. Onstwedder Boys mag niet mopperen als Haulerwijk op 2 – 1 lijkt te komen, maar Harm Jan Hartsuiker hands heeft geconstateerd. Ook hier gaat scheidsrechter Wijnja mee met zijn assistent en keurt het doelpunt af, dit tot ongenoegen van de ploeg uit Friesland. In de laatste minuut wordt een voorzet van Anne Wilzing fraai teruggelegd door Gerko Scheper, waarna Sem Nieuwenhuis de winnen de treffer kan maken: 1 – 2. Haulerwijk dringt nog aan maar scoort niet meer.

Komende zaterdag staat de derby tegen Mussel op het programma. Mussel pakte vandaag het eerste punt door met 3 – 3 gelijk te spelen tegen Glimmen. De aftrap op Sportpark De Boskamp is om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Marcel Paans (Harm Visser), Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis (Rutgert Tipker), Ties Bruining, Gerben Meems, Jarno Sterenborg, Sem Nieuwenhuis, Arjen Velthuis (Anne Wilzing) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: Dhr. J. Wijnja