19.09.2020 Gelukkig gelijkspel voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp met 2 -2 gelijk gespeeld tegen VHK uit Sint Jansklooster. De gasten uit Overijssel waren de betere ploeg en kregen ook de meeste kansen. De Boys kropen deze middag door  het oog van de naald en slaagden er in de laatste minuut nog in om een gelijkspel af te dwingen.

De ploeg uit Onstwedde begint matig aan de wedstrijd. Knullig balverlies leidt tot een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van Rein Koudstaal. VHK speelt snel en weet voortdurend een vrijstaande speler in stelling te brengen. Bij Onstwedder Boys verloopt het spel traag en komt de bal maar zelden bij de spitsen. Sven Jaegers krijgt al na vijf minuten spelen een gele kaart wegens gevaarlijk spel. De eerste grote kans is voor VHK. Ryan Stam wordt diep aangespeeld, maar Rein Koudstaal is net iets eerder bij de bal en brengt redding. De keeper van Onstwedder Boys reageert ook goed op inzetten van Mark Kroek en Yaniek Eiken. Vlak voor rust krijgt Onstwedder Boys voor het eerst een mogelijkheid om te scoren. Gerko Scheper kopt uit een corner de bal net over. Bij de Boys valt Martijn Bruggers in de eerste helft met een blessure uit en wordt vervangen door Luuk Nieuwenhuis. Het blijft 0 – 0 bij rust.

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld. Onstwedder Boys komt aanvankelijk weinig aan opbouwen toe, terwijl VHK het middenveld in handen heeft en voortdurend gevaar weet te stichten. Zo gaat een schot van Henk Rook namens VHK gaat net naast het doel van de Boys. Na een kwartier spelen speelt Jarno Sterenborg de bal naar Gerko Scheper, die goed doorgaat en via een been van een verdediger net voorlangs schiet. Even later krijgt VHK een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Edward Rook schiet de bal na een klutssituatie van dichtbij via de lat over. Onstwedder Boys komt met de schrik vrij. Even later kan ook de thuisclub op voorsprong komen, maar de inzet van Jarno Sterenborg wordt door de keeper van VHK tot corner verwerkt.

Een kwartier voor tijd komen de gasten alsnog op voorsprong. Edward Rook kan van een meter of twintig ongehinderd aanleggen en laat Rein Koudstaal kansloos: 0 – 1. Vijf minuten later wordt het 1 - 1 als Gerko Scheper met een mooie soloactie de bal in de verre hoek schiet. De Boys kunnen echter niet lang van de gelijkmaker genieten. Een vrije trap van Mark Kroek vanaf de linkerkant wordt bij de eerste paal eenvoudig door Roy Rook binnen getikt: 1 – 2. Onstwedder Boys lijkt hiermee verslagen, maar weet in de laatste minuut toch nog een punt binnen te halen als Gerko Scheper een corner van Harm Visser bij de tweede paal in het doel kopt.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys in Nieuwlande tegen SCN. De wedstrijd begint om 14.30 uur.