07.10.2017 Gelijkspel voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft in een enerverende wedstrijd zaterdagmiddag op Sportpark de Boskamp met 3 - 3 gelijkgespeeld tegen Stadspark uit Groningen. Bij rust stond het 2 - 2.

De meest opvallende man op het veld was deze middag scheidsrechter Nijboer. Hij strooide met kaarten, gaf twee strafschoppen, keurde een doelpunt van Stadspark af, negeerde de beide grensrechters een paar keer en gaf in de slotfase de keeper van Stadspark binnen een paar seconden twee gele kaarten, waardoor Stadspark met tien man verder moest. Overigens was de wedstrijd verder van beide kanten sportief.

Onstwedder Boys begint goed aan de wedstrijd. Gerko Scheper krijgt meteen een goede kans om de score te openen, maar keeper Gerben Cazemier brengt redding. Even later schiet Scheper een vrije trap tegen de paal, waardoor het 0 - 0 blijft. Stadspark, met veel routine in de ploeg, komt daarna beter in de wedstrijd. Als de scheidsrechter na een kwartier spelen een vlagsignaal van Harm Jan Hartsuiker negeert, krijgt Peter Torenbosch de bal, die een solo-actie doeltreffend bekroond met een treffer: 0 - 1. Kort daarop begaat Gerbrand Spaans een overtreding in het strafschopgebied en geeft scheidsrechter Nijboer terecht een strafschop. Opnieuw is het Torenbosch die de bal binnenschiet: 0 - 2. Elmar Bijl gaat aansluitend op de bon wegens commentaar op de leiding.

Na bijna een half uur spelen krijgt ook Onstwedder Boys een strafschop. Harm Visser wordt heel licht geduwd en maakt hands, maar tot ontzetting van Stadspark legt Nijboer de bal opnieuw op de stip. Gerwin de Wijk laat Cazemier kansloos en schuift de bal beheerst binnen: 1 - 2. Nog voor rust komt Onstwedder Boys op gelijke hoogte. Gerwin de Wijk zet de bal vanaf links voor en Gerko Scheper kan simpel bij de tweede paal de bal binnen tikken. 2 - 2 is ook de ruststand.

De eerste kans na rust is voor Stadspark. Het is opnieuw Torenbosch die gevaarlijk voor het doel van Rein Koudstaal verschijnt, maar de keeper van Onstwedder Boys redt prima. Na ruim een uur spelen lijkt een aanval van Stadspark uit te monden in een doelpunt. Scheidsrechter Nijboer kan echter niet beoordelen of de bak over de doellijn is geweest. De aanval loopt daarna door en uit een voorzet scoort Anne Sybesma bij de tweede paal met een kopbal. Nijboer kent de treffer niet toe en geeft één van de spelers van Stadspark geel wegens commentaar over het feit dat het doelpunt in eerste instantie niet was gegeven. Tumult alom en een vrije trap voor de Boys, die hiermee goed wegkomen.  Een kwartier voor tijd negeert Nijboer een vlagsignaal van de assistent van Stadspark, waarna Harm Jan Wilzing vrij voor de keeper komt en de bal beheerst in het doel schiet: 3 - 2. Opnieuw is er reden voor commentaar en verdwijnt een speler van Stadspark met geel in het boekje van de scheidsrechter.

In de spannende slotfase krijgt Stadspark nog een aantal kansen: uit een vrije trap wordt de bal net voorlangs geschoten en Wigbolt van Veen maait in kansrijke positie over de bal heen. Na een opstootje tussen keeper Cazemier en Gerko Scheper geeft Nijboer beide spelers de gele kaart, waarna Cazemier opnieuw verhaal gaat halen en prompt nog een kaart krijgt en kan vertrekken. Met tien man weet Stadspark in de extra tijd alsnog de gelijkmaker te scoren. Uit een corner kopt Rolf Slik de bal via de paal in het doel. 3 - 3 is uiteindelijk de terechte eindstand.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys uit in Roden tegen ONR, dat vandaag met 3 - 0 verloor van Loppersum.