28.01.2023 Gelijkspel Onstwedder Boys in Waskemeer

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Friesland met 3 - 3 gelijk gespeeld tegen Waskemeer. Het was een zwaarbevochten gelijkspel, want de 3 - 3 werd pas in de slotfase gemaakt door Harm Visser. Door het verlies van RWF in Glimmen staat Onstwedder Boys nu bovenaan in de competitie met één punt voorsprong op RWF.

In de eerste helft krijgt de ploeg uit Onstwedde volop kansen, maar vergeet men de kansen ook in doelpunten om te zetten. Na twintig minuten spelen komen de Boys op voorsprong. Anne Wilzing wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald, waarna scheidsrechter Paulusma een strafschop geeft. Gerko Scheper maakt geen fout en zet Onstwedder Boys op 0 - 1. Binnen een minuut staat het echter al weer gelijk door Bouwe Veenstra en voor rust wordt het 2 - 1 voor Waskemeer, opnieuw door Veenstra, die profiteert van een misverstand in de verdediging van Onstwedder Boys.

Na rust weet Sem Nieuwenhuis uit een vrije trap de stand weer gelijk te trekken: 2 - 2. Het is Waskemeer dat vervolgens opnieuw op voorsprong komt via Jerre Wagenaar. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd lukt het de Onstwedders om nog een punt mee naar huis te nemen. Harm Visser reageert alert nadat de bal uit een corner voor zijn voeten komt en hij de bal vervolgens onhoudbaar in de kruising schiet. Gerko Scheper raakt daarna nog de lat en zo blijft het 3 - 3. Bij Onstwedder Boys kregen Marcel Paans en Sven Jaegers geel van scheidsrechter Paulusma.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen Fit Boys. De wedstrijd begint om 14.30 uur.