05.10.2019 Gelijkspel bij Onstwedder Boys - SJS

De derby tussen Onstwedder Boys en SJS is zaterdagmiddag geëindigd in een 0 - 0 gelijkspel. Na een matte eerste helft en een spannende tweede helft werden de punten gedeeld.

In de eerste helft viel er weinig te beleven. Aan beide kanten ontstonden nauwelijks mogelijkheden. SJS kreeg na tien minuten spelen de eerste kans. Een schot van  Arwen de Koe wordt gekeerd door Rein Koudstaal in het doel van de Boys.  Aan de andere kant kopt Gerko Scheper uit een vrije trap van Sven Jaegers net naast.  Na bijna een half uur spelen wordt de bal diep gespeeld op Harm Visser, die in het strafschopgebied na een duw van een tegenstander neergaat. Scheidsrechter Dorgelo ziet er echter niets in en laat doorspelen.  Een vrije trap van Gerko Scheper gaat net naast, terwijl Sven Jaegers in de slotfase van de eerste helft nog een keer net overschiet.

In de tweede helft begint SJS prima. Binnen vijf minuten is de ploeg uit Stadskanaal drie keer dichtbij een doelpunt. Eerst kan Arwen de Koe op rechts doorgaan. Hij schiet net voorlangs. Daarna wordt een fout in de verdediging van de Boys bijna afgestraft. Eerst brengt Rein Koudstaal redding, waarna de rebound net naast gaat. Onstwedder Boys komt nog een keer goed weg als een ingooi van Rick Rossing wordt doorgekopt en de helemaal vrijstaande Jasper Nomden van dichtbij over schiet.

Vervolgens krijgt Gerko Scheper de kans om Onstwedder Boys op voorsprong te schieten. Na een mooie solo stuit hij tot twee keer toe op keeper Brian de Jonge. Na een mooie pass van Harm Visser krijgt ook Anne Wilzing nog een mogelijkheid om de score te openen. Zijn schot gaat echter naast. Verder wordt een inzet van Harm Visser door Frank Venema met een kopbal nog net tot corner verwerkt. In de slotfase heeft SJS weer het betere van het spel. Kay Rijkens schiet een vrije trap tegen de paal en in de laatste minuut kopt Mattijn Smid uit een vrije trap net naast. Als scheidsrechter Dorgelo voor het laatst fluit krijgt Sven Jaegers nog zijn tweede gele kaart en dus rood, wegens commentaar op de leiding.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys een uitwedstrijd tegen Tiendeveen. De ploeg uit Drenthe staat bovenaan en is de enige ploeg die alle drie de wedstrijden wist te winnen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.