30.12.2022 Geen succes voor Boys in de zaal

Onstwedder Boys is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het Protos-Weering Toernooi. Afgelopen week werd de ploeg uit Onstwedde vierde in een poule van vijf en is daarmee uitgeschakeld.

Maar liefst 100 teams verdeeld over twintig poules kwamen deze week in actie tijdens het fameuze zaalvoetbaltoernooi in de provincie Drenthe. Onstwedder Boys speelde in Nieuw-Weerdinge tegen ASVB, Mussel, Titan en NWVV.

De Boys kwamen prima uit de startblokken. De eerste wedstrijd werd met 4 - 1 gewonnen van Mussel. Sem Nieuwenhuis scoorde twee keer, terwijl Gerko Scheper en Rutgert Tipker de andere doelpunten maakten. In de tweede wedstrijd was Titan uit Nieuw-Weerdinge de tegenstander. Binnen een halve minuut kwam Onstwedder Boys op voorsprong via Gerben Meems, maar gaandeweg de wedstrijd kwam er steeds meer dreiging van Titan, dat uiteindelijk met 3 - 1 wist te winnen.

Bij een overwinning op NWVV, ook een vereniging uit Nieuw-Weerdinge, hadden de Boys nog alle kans om de volgende ronde te bereiken. NWVV scoorde twee keer en had een keeper die deze wedstrijd uitstekend op dreef was. Alleen Anne Wilzing wist namens Onstwedder Boys nog het doel te vinden. Eindstand 1 - 2. In de laatste wedstrijd tegen ASVB lukte niet veel meer en werd kansloos met 3 - 0 verloren. ASVB eindigde als eerste voor Titan. Beide ploegen plaatsten zich voor de volgende ronde.