01.06.2013 Geen promotie voor Onstwedder Boys

Het is Onstwedder Boys niet gelukt om promotie naar de Derde Klasse af te dwingen. Na de nederlaag vorige week in Groningen, bleek VVK ook zaterdagmiddag op De Boskamp de sterkste ploeg. De ploeg uit Groningen won verdiend met 2 - 1 en handhaaft zich daarmee in de Derde Klasse.

Al na zeven minuten keken de Boys tegen een achterstand aan. Een verdedigingsfout zorgde ervoor dat VVK meteen een grote kans kreeg. De snelle Sander Couperus wist wel raad met deze mogelijkheid en tikte van dichtbij de 0 - 1 binnen. Op een moeilijk bespeelbaar veld, de gemeente had afgelopen week het hoofdveld voorzien van een laag zand, kwam Onstwedder Boys moeilijk aan voetballen toe. Er waren veel misverstanden in de eerste helft en kansen kwamen er niet.

Kort na rust leek de wedstrijd beslist toen Tom Zeilemaker een aanval van de Groningers met een fraai afstandschot doeltreffend afrondde. Kort daarop gloorde er weer hoop voor de Oranjehemden, toen Gerwin de Wijk vanaf de rand van de zestien-meter doelman Boekholt van VVK kansloos liet.

Onstwedder Boys probeerde het daarna nog wel en ging meer risico nemen. De beste kans kreeg Chris Strockmeijer, die van dichtbij via de keeper naast schoot. Aan de andere kant kreeg VVK via de counter ook mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen, maar Rein Koudstaal wist erger te voorkomen. Zo werd de eindstand 1 - 2 voor de ploeg uit Groningen. Het was tevens de laatste wedstrijd van trainer Rik Udema, die komend seizoen wordt opgevolgd door Fokke de Jonge.